MESAJUL de Paşte al MAI, viral pe Internet: Sărbătoarea pascală a fost confundată cu Crăciunul

Centrul de informare și relații din cadrul Poliției Române a făcut o adevărată gafă în pragul sărbătorilor pascale.     

05 apr. 2018, 10:10
MESAJUL de Paşte al MAI, viral pe Internet: Sărbătoarea pascală a fost confundată cu Crăciunul

Poliția Română a transmis un comunicat în care a numit Paștele „Sărbătoarea Naşterii Domnului”, pe care românii o sărbătoresc de Crăciun. 

Ce e drept, MAI a transmis apoi o erată în care, în textul comunicatului se menționează clar că este vorba de sărbătorile de Paște. Totodată, sunt recomandări de care fiecare cetățean trebuie să țină cont, pentru siguranța sa și a căminului său:

Redăm, aici, comunicatul inițial:

”SĂRBĂTOAREA NAȘTERII DOMNULUI, ÎN LINIȘTE ȘI SIGURANȚĂ

Poliția Română va fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure în linişte și siguranță de Sfintele Sărbători de Paști de cult Ortodox. Peste 8.400 de poliţişti vor fi în stradă și vor acționa pentru prevenirea evenimentelor neplăcute, protejarea drepturilor și libertăților cetățenilor, precum și salvarea de vieți.

Astfel, în perioada 6 – 9 aprilie a.c., 8.482 de poliţişti vor acţiona, zilnic, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice. În fiecare zi, 5.551 de patrule de siguranţă publică, dintre care 396 pedestre şi 3.118 auto, vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

În perioada menţionată, sunt preconizate e desfăşura 194 de manifestări religioase, cultural – artistice și sportive de amploare (cu participarea a peste 1.000 de persoane), pe raza a 33 de judeţe şi a municipiului Bucureşti, în 194 de locaţii, la care vor participa aproximativ 348.400 de persoane.

Pe principalele drumuri naționale și autostrăzi vor fi prezenți, zilnic, 1.376 polițiști rutieri, pentru prevenirea accidentelor și fluidizarea traficului pe căile de acces din zona lăcașurilor de cult și a stațiunilor turistice. Pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative, pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii vor folosi 314 de aparate radar, în întreaga țară, inclusiv echipamentele de ultimă generație (dispozitivele True Cam). Poliţiştii de la transporturi vor patrula în 288 de trenuri de călători, cu precădere pe rutele către staţiunile montane şi litoral, precum şi în 264 de staţii şi triaje de cale ferată, în 13 aerogări şi 26 porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre”.