Mesajul lui Klaus Iohannis către elevi la începerea anului şcolar. „De aceea am lansat viziunea strategică România Educată” VIDEO

Klaus Iohannis a rostit un discurs la ceremonia de începere a anului şcolar la Liceul "Grigore Moisil" din Capitală. Şeful statului le-a transmis elevilor să nu aleagă mereu calea cea uşoară, ci să încerce să o caute pe cea corectă

05 sept. 2022, 10:58
Mesajul lui Klaus Iohannis către elevi la începerea anului şcolar. „De aceea am lansat viziunea strategică România Educată” VIDEO
Mesajul lui Klaus Iohannis către elevi la începerea anului şcolar

Mesajul lui Klaus Iohannis către elevi la începerea anului şcolar. La deschiderea anului şcolar organizată la Liceul „Grigore Moisil” din Bucureşti au participat şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, dar şi primarul sectorului 6, Mihai Ciucu.

„Vă încurajez să nu alegeti mereu calea cea uşoară, dar să încercaţi să o căutaţi de fiecare dată pe cea corectă, să nu vă temeţi de competiţia justă şi să nu deveniţi niciodată tributari lucrurilor obţinute facil, să protejaţi valorile democratice, să credeţi în ştiinţă şi în profesionişti, să reacţionaţi în faţa abuzurilor şi a dezinformării şi să nu permiteţi nimănui să calce în picioare încrederea în voi şi în capacitatea voastră de a deveni mai buni”, a fost mesajul transmis de Klaus Iohanis.

Sorin Cîmpeanu anunță schimbările în educație pentru acest an școlar. Cum vor susține elevii examenele naționale

Preşedintele României a precizat că educaţia este un domeniu pe care îl consideră esenţial pentru fiecare dintre noi şi pentru ţară în ansamblu: „De aceea am lansat viziunea strategică România Educată, pe baza căreia Guvernul şi-a asumat realizarea unui nou cadru legislativ şi investiţii majore în creşe, grădiniţe, şcoli, licee şi universităţi. În ultimele luni, în spaţiul public a existat o firească şi intensă dezbatere publică despre viitorul educaţiei, dezbatere care mă aştept să continue în Parlament, până când vom ajunge la o formă legislativă care să vă ajute pe fiecare dintre dumneavoastră să vă îndepliniţi aspiraţiile. Dragi elevi, educaţia este un drum frumos, pe care vă doresc să îl parcurgeţi cu mult curaj şi cu încredere. Şcoala este un spaţiu decisiv al formării voastre. Sunt anii în care luaţi hotărâri esenţiale pentru propria viaţă, în care vă descoperiţi şi vă cultivaţi pasiunile, în care înţelegeţi rostul valorilor, importanţa integrităţii, a colaborării, a responsabilităţii. Noi, adulţii, vă suntem alături, dar vom avea mereu nevoie de implicarea şi de vocea voastră”.

Sorin Cîmpeanu, mesaj pentru profesori, elevi şi părinţi, înainte de deschiderea anului: „Sunteţi cei care pot face şcoala mai bună”

Klaus Iohanis s-a adresat şi profesorilor. „Profesia de dascăl este una creatoare de viitor, iar dumneavoastră aţi demonstrat, în ultimii ani, că sunteţi capabili şi hotărâţi să reinventaţi mijloacele tradiţionale de predare pentru a face ca educaţia să continue, chiar şi atunci când pandemia ne-a impus restricţii severe. Aţi fost şi sunteţi motorul unui sistem care, de multe ori, n-a ştiut să vă recompenseze pe măsura eforturilor. Văd şi înţeleg aceste eforturi şi tocmai de aceea mi-am dorit ca Proiectul România Educată să facă din cariera didactică una dintre preocupările centrale ale societăţii noastre. Asta înseamnă intrare în carieră pentru cei ce îşi doresc la modul real şi pot să fie dascăli, dar şi salarizare pe măsură, prin mentorat şi trasee flexibile în carieră, care să fructifice talentul fiecăruia dintre dumneavoastră”, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele a avut un mesaj şi pentru părinţi: „Vă doresc să aveţi nenumărate motive de mândrie oferite de reuşitele şcolare ale copiilor dumneavoastră. Prin implementarea Proiectului „România Educată” şi prin finanţările propuse în cadrul PNRR, luăm deja măsuri concrete pentru a oferi elevilor instrumentele necesare pentru a-şi atinge potenţialul maxim”.