Mesajul lui Klaus Iohannis pentru PSD după desemnarea Vioricăi Dăncilă: „Trebuie să dovedească că face ce a promis”

Klaus Iohannis a anunțat că e de acord cu PSD și acceptă să o propună pe Viorica Dăncilă drept premier și o mandatează pentru formarea unui nou Guvern. Iohannis a declarat că a luat decizia după ce a consultat opinia publică, citind mesajele de pe rețelele de socializare.

17 ian. 2018, 15:36
Mesajul lui Klaus Iohannis pentru PSD după desemnarea Vioricăi Dăncilă: „Trebuie să dovedească că face ce a promis”

Preşedintele Iohannis a desemnat pentru funcţia de premier propunerea PSD ALDE, în persoana Vioricăi Dăncilă. Iohannis a transmis însă şi un avertisment pentru PSD.

”Am ascultat foarte multe opinii legate de formarea noului guvern, de desemnarea noului premier. Am ascultat opiniile politicieilor. Am ascultat și opiniile oamenilor simpli, să citesc mesajele de pe rețelele de socializare. Sunt multe opinii, sunt multe argumente. Legate de politica partidelor, de politica internă, de politica externă și de securitatea României. Am ascultat și am citit cu atenție toate aceste opinii și argumente și le-am cântărit. Ce fel de decizie e aceasta pe care trebuie să o iau? Trebuie să fie conformă cu Constituția și cu deciziile CCR în materie de desemnare. Argumentul cel mai puternic e aritmetica parlamentară. În Parlament, după consultări, îmi e foarte clar. PSD dispune de o majoritate. Cântărind toate argumentele, ținând cont de situația concretă di Parlament am desci să dau PSD încă o șansă și să desemnez persoana propusă de PSD, pe doamna Dăncilă. Dar, acum PSD trebuie să performeze. Românii au mari așteptări, și eu am mari așteptări. PSD a promis și în campanie, și după, lucruri importante. A promis salarii, pensii, scoli, manuale, spitale, infrastructură, dar prea puțin s-a realizat. Acum, PSD trebuie să dovedească că ce a promis face. Avem, la un an de la alegerile parlamentare, câștigate de PSD, două guverne PSD eșuate. Acum, primesc șansa de a dovedi că știu ce vor și știu cum se face. Invit pe toți cei implicați în procedură să se mobilizeze și să lucreze repede și bine. E posibil ca până la 1 februarie, întreaga procedură să fie finalizată și noul Guvern să se apuce de treabă și să rezolve problemele, decât să le încurce.”, a declarat Klaus Iohannis.