Mesajul lui Victor Ponta pentru Academia Română

Victor Ponta a participat vineri, 3 octombrie la seminarul 'Penser l'Europe' la Academia Română. Premierul a susținut că Europa nu va putea fi unită fără statele din regiunea noastră, cum ar fi Serbia sau Republica Moldova.

03 oct. 2014, 17:04
Mesajul lui Victor Ponta pentru Academia Română

„Construcţia europeană va continua, deşi există ţări care consideră că au fost admise prea multe state (precum România sau Bulgaria) în Uniune”, a declarat Victor Ponta.

Mesajul premierului a fost unul de solidaritate față de statele din spațiul extraeuropean. El a apreciat că extinderea Uniunii Europene spre state asemenea ţării noastre, care au aderat la marea familie europeană, a constituit „un mare pas înainte”.

Victor Ponta a transmis un mesaj de solidaritate și în ceea ce privește România. „Sper ca, după criza care vă garantez că încă există, pentru că vin de la Kiev, sper că va exista oportunitatea pentru Romania de a redescoperi forța și capacitatea de a fi unificată cu adevărat şi de a dovedi că suntem parte a familiei europene”, a declarat Victor Ponta.

Primul Ministru a mai spus în faţa academicienilor că este nevoie ca România să fie parte din societatea europeană dar că speră că nu va fi nevoie de un mare conflict ca România să-şi regăsească unificarea internă.