Mesajul Papei Francisc la slujba Epifaniei: Dacă vrem să-L găsim pe Iisus, trebuie să ne depăşim teama de a ne asuma riscuri

Un bun creştin nu ar trebui "să stea" să aştepte ca lucrurile să se întâmple, ci ar trebui să facă bine "chiar şi atunci când nu i-a fost cerut", a declarat Papa Francisc în timpul unei slujbei oficiate cu ocazia Epifaniei Domnului, sâmbătă dimineaţa, informează DPA.

06 ian. 2018, 13:07
Mesajul Papei Francisc la slujba Epifaniei: Dacă vrem să-L găsim pe Iisus, trebuie să ne depăşim teama de a ne asuma riscuri

„Iisus se lasă găsit de cei care-L caută, însă pentru a-L găsi, trebuie să ne ridicăm şi să mergem – nu să stăm, ci să ne asumăm riscuri; nu să rămânem pe loc, ci să ne pornim”, a afirmat Francisc.

„Dacă vrem să-L găsim pe Iisus, trebuie să ne depăşim teama de a ne asuma riscuri, mulţumirea de sine şi refuzul nostru indolent de a cere mai mult de la viaţă”, a adăugat suveranul pontif.

Papa a ţinut omilia în timpul unei slujbe solemne desfăşurate în Bazilica Sfântul Petru la care au participat cardinali, episcopi şi alţi membri ai clerului, transmite Agerpres.

Sărbătoarea catolică a Epifaniei Domnului, celebrată pe 6 ianuarie, marchează ziua în care, potrivit tradiţiei, cei trei regi magi i-au adus daruri pruncului Iisus. În Italia şi în alte ţări catolice, sărbătoarea este un fel de continuare a Crăciunului, deoarece şi în această zi oamenii îşi oferă cadouri, notează DPA.

Francisc i-a îndemnat totodată pe cei prezenţi să onoreze această sărbătoare, dând dovadă de altruism.

„A face bine fără a evalua costurile, chiar şi atunci când nu este cerut, chiar şi atunci când nu este nimic de câştigat, chiar dacă este neplăcut. Aceasta este ceea ce vrea Dumnezeu”, a declarat Papa.