Mesajul sfâşietor al fetei care s-a sinucis de dorul mamei adoptive

O adolescentă de 14 ani s-a sinucis după ce Direcţia pentru Protecţia Copilului Dolj a hotărât să o ia de la asistentul maternal care o crescuse de la vârsta de 7 luni. Înainte de a se spânzura, Cristina a lăsat un mesaj de adio.

05 dec. 2015, 15:43
Mesajul sfâşietor al fetei care s-a sinucis de dorul mamei adoptive

Direcţia pentru Protecţia Copilului Dolj a stabilit că fata trebuie să se întoarcă la orfelinat pentru că femeia care a crescut-o s-a îmbolnăvit şi pentru că oricum nu îndeplinea condiţiile legii. Adolescenta nu a putut să accepte despărţirea de mama adoptivă şi a ameninţat să se va omorî. Nimeni nu a crezut-o.

Intrată în depresie, Cristina s-a spânzurat de o ţeavă de gaze din spatele blocului din Craiova unde locuia. A lăsat în urmă un singur mesaj: „Mami, te iubesc!”.

Femeia care a crescut-o a explicat pentru adevarul.ro ce i-au reproşat angajaţii de la Protecţia Copilului.

“Mi-au spus că masa din bucătărie este prea mică şi am fost nevoită să o schimb. În urma cu doi mi-au spus că nu am suficient spaţiu unde să o cresc pe Cristina. Fetiţa avea camera ei, iar eu am făcut tot posibilul să îi ofer absolut totul. Am cerut să o primesc în plasament fără bani, dar nici aşa nu au vrut. Îngerul meu s-a sinucis când a aflat că nu mai poate să se întoarcă acasă. Sistemul este de vină şi cer să se facă dreptate. Nu vreau să mai păţească şi alţi copii ce a păţit fetiţa mea”, a declarat Aneta Toma.

La rândul ei, Alina Angheloiu, asistenta medicală care a resuscitat-o pe Cristina la faţa locului, a spus pentru adevarul.ro că nu este normal ce s-a întâmplat. “Asta e o crimă morală. Din nefericire, aşa cum am auzit chicotelile fetelor, aşa am auzit şi fata plângând că vrea la mama ei”.

Conducerea Direcţiei pentru Protecţia Copilului Dolj se justifică spunând că asistentului maternal i-a fost retras atestatul pe motive medicale şi că a fost demarată o anchetă.