Mesaj şocant la Chişinău: Moarte canibalilor români

Publicat: Joi, 09 Mai 2013 15:20 // Actualizat: Joi, 09 Mai 2013 15:59 // Sursa: RTV.net

Liga Tineretului Rus a promovat un eveniment ce se doreşte a Sărbători Victoria regimului sovietic împotriva celui nazist, printr-un mesaj uluitor. 

Foto: stelapopa.unimedia.md

Considerată una dintre cele mai mari sărbători în perioada sovietică, ziua de 9 mai se anunţă tensionată, la Chişinău, scrie Politicaromaneasca.

Situaţia este tensionată datorită locului ales pentru această manifestare şi a semnificaţiilor diferite acordate Zilei Victoriei.

Data respectivă este marcată şi în prezent cu fast în Republica Moldova, dar unii politicieni şi în special tinerii preferă să sărbătorească pe 9 mai, Ziua Europei.

Tensiunea este sporită şi din cauza unui mesaj antiromânesc afişat de către Liga Tineretului Rus, incident care face obiectul unui dosar deschis de către Procuratura unui sector al Capitalei Republicii Moldova.

Mesajul apare pe un afiş care promovează unul dintre cele mai mari concerte de la Chişinău, dedicat Zilei Victoriei. 

Afişul cuprinde un colaj fotografic cu imagini din cel de-al doilea război mondial, iar pe un camion sovietic scrie în limba rusă "Moarte canibalilor români!"

Voronin, declaraţie incredibilă în legătură cu limba română. Cum au reacţionat studenții VIDEO

Moscova, îngrijorată de înlocuirea limbii moldoveneşti cu limba română, la Chişinău

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
09 mai 17:14
Răspunde | Votează email -1 email
Basarabeanca ( si sunt mindra)
hai sa fim seriosi, se sarbatoreste cu fast ca ne inchinam cu plecaciune fata de batrinii care au luptat in razboi 2 mondial, cei care fac azi proteste prin Chisinau sunt niste oameni platiti care nu inteleg ca concertele sau ziua de 9 mai nu se fac pentru dinsii dar pentru batrinii ,luptatori, imi pare rau pentru cei care fac asa o zarva prin proteste, anii trecuti nimeni nu zicea nimik, si doar anul acesta cind sa oferit ca ambasada rusa sa achite concertul de 9 mai ,gata asa zishii unionisti se aratau stresati ca acus o sa ne ocupe Moscova,PROSTII si nu ascultati toate birfele despre Moldova prin presa galbena
1
EUR
4.8747
RON
29 Oct
noapte 10 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H