Mesajul SRI de 8 martie, ziua internațională a femeii: „ADMITEM, câteodată ele află primele”

Serviciul Român de Informații a trecut în revistă ziua internațională a femeii în stilul caracteristic, printr-un mesaj pe pagina de Facebook.

08 mart. 2018, 10:47
Mesajul SRI de 8 martie, ziua internațională a femeii: „ADMITEM, câteodată ele află primele”

Mesajul SRI de 8 martie. „ADMITEM, câteodată ele află primele”, este mesajul cu mai multe înțelesuri postat de SRI pe pagina de Facebook, de 8 martie, însoțit de sigla instituției.

Serviciul Român de Informații și-a obișnuit comunitatea de pe rețelele de socializare cu mesaje inedite și postări care îi iau pe oameni prin surprindere. De 1 martie, SRI a venit cu o nouă fotografie haioasă, iar umorul este apreciat printre cei care urmăresc pagina.

”Nu mai sunt acoperiți”, au scris cei de la SRI pe o fotografie cu ”vestitorii primăverii”, ghioceii, încercând să facă o legătură haioasă și ușor ironică între ghioceii care se scutură de nea primăvara și obiectul muncii instituției și al agenților ei. Gluma, dar și fotografia au fost extrem de apreciate.

Cel mai recent mesaj în acest stil al SRI a fost de Crăciun. Atunci Serviciul Român de Informații le-a transmis românilor sărbători fericite în codul Morse.

Ziua Internațională a Femeilor a luat naștere în urma unui protest al muncitoarelor care au cerut reducerea zilei de muncă, salarii mai mari și condiții mai bune de muncă. Se întâmpla în 8 martie 1857.

În unele țări, ziua de 8 martie și-a pierdut din semnificația istorică și politică și este doar un prilej pentru ca oamenii să își exprime dragostea și aprecierea față de femeile din viețile lor.

Însă Organizația Națiunilor Unite și ONG-urile feministe atrag atenția că această zi ar trebui să amintească de greutățile sociale și economice cu care femeile din întreaga lume se confruntă zi de zi. 

Mesajul MApN de 8 Martie: