Mesajul unei profesoare după ce a obținut un post de titular, la 12 ani de când a dat prima oară concursul: “Celor care consideră că stăm degeaba pe bani mulți în învățământ, le transmit că sunt o mulțime de posturi libere”

Profesoara Mădălina Neagoe a reușit după 12 ani de la primul examen de titularizare să obțină un post la liceul dorit, Liceul Teoretic din Azuga. În acest timp s-a înscris la titularizare de 4 ori și de fiecare dată a luat peste 9. “Celor care consideră că stăm degeaba pe bani mulți în învățământ, le transmit că sunt o mulțime de posturi libere, pentru toată lumea. Aștept înghesuiala”, a scris profesoara pe Facebook.

09 aug. 2023, 08:48
Mesajul unei profesoare după ce a obținut un post de titular, la 12 ani de când a dat prima oară concursul: “Celor care consideră că stăm degeaba pe bani mulți în învățământ, le transmit că sunt o mulțime de posturi libere”

Profesoara de limbă engleză Mădălina Neagoe povestește pe pagina sa de Facebook că a reușit să obțină un post de titular la liceul dorit de 12 ani: Liceul Teoretic Azuga. Ea povestește etapele prin care a trecut de-a lungul anilor, numeroase examene și participări la concursul de titularizare, pe care le-a luat cu note foarte mari, dar nu existau posturi disponibile pe perioadă nedeterminată, scrie Edupedu.ro.

Ea spune că prima oară când a dat concursul de titularizare, în urmă cu 12 ani, obținuse nota 9,20 și exista un post titularizabil, dar pe care l-a refuzat pentru că i se dădea dreptul să profeseze doar la gimnaziu și în sate îndepărtate.

Apoi, în 2019 a obținut după titularizare un post de suplinitor la Azuga pe care l-a acceptat, în ideea: “mai bine să fii suplinitor acasă, decât titular departe”.

Citește și: Schimbare majoră din noul an şcolar. Este total interzis din septembrie, ce trebuie să ştie elevii, părinţi şi profesorii

A reluat examenul de titularizare în 2021, dar pentru că nu era în continuare nici un post de titular disponibil “alerga între patru școli ca să aibă o normă completă”. Abia acum în 2023, a reușit să obțină postul de profesor titular la Liceul Teoretic din Azuga, cu cea mai mare notă din județ la concursul de titularizare.

Citește și: Trei candidate la Titularizare, care au luat nota 10, nu au obținut un post pe perioadă nedeterminată. Anul acesta vor fi suplinitoare, iar anul viitor vor da din nou examen

“Învățământul nu doar că nu prea atrage tineri pricepuți, dar și când aceștia aleg (inițial) o carieră în educație și obțin note mari la examene, sistemul nu face eforturi grozave să îi păstreze. Legislație defectuoasă, atitudine socială ostilă, pasivitate sau lipsă de cooperare a factorilor implicați în procesul educațional, toate acestea te împing spre alte opțiuni. De salariu nu zic nimic”, spune Mădălina Neagoe.