Mesajul viral al unui poliţist pe facebook: „Îmi este ruşine, lucrez într-un sistem bolnav, putred”

Şeful Poliţiei Oraşului Fieni, comisarul Marius Dincă, a reacţionat dur în urma tragediei de la Caracal, care a şocat o ţară întreagă.

30 iul. 2019, 19:33
Mesajul viral al unui poliţist pe facebook:  „Îmi este ruşine, lucrez într-un sistem bolnav, putred”

El spune că Alexandra ar fi putut fi salvată dacă poliţiştii ar fi ajuns la ea mai repede, iar apelul ei ar fi fost luat în serios.   Alexandra Măceşanu, fata răpită, violată şi ucisă de Gheorghe Dincă, a purtat, cu o oră înainte de a muri, o discuţie telefonică cu poliţistul care a preluat apelul de la STS.  

Este groaznic ce s-a întâmplat. Îmi este ruşine, lucrez într-un sistem bolnav, putred. Este inadmisibil. Sunt bulversat. Politia păzeşte un criminal, în timp ce acesta îşi desăvârşeşte crima, pentru a nu-i încălca drepturile. În ce ţară trăim?”, a scris pe pagina sa de Facebook, şeful Poliţiei Oraşului Fieni, comisar de poliţie, Marius Dincă.

Poliţistul cu care a discutat Alexandra la telefon a avut o atitudine recalcitrantă faţă de tânăra fată care i-a spus că a fost răpită, violată şi că este legată cu o sârmă. Poliţistul i-a zis: „Rămâi acolo, că îţi trimit eu echipaj, dar nu mai ţine linia ocupată”.

Cu toate datele furnizate, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale nu a reuşit o locaţie exactă, ci o arie de căutare, poliţiştii având nevoie de 19 ore pentru a intra în imobilul principalului suspect.