Mesajul viral al unui preot înainte de Bobotează: „După ce ai dat 500 de lei pe băutură, refuzi să îl primeşti pe popa”

În Ajun de Bobotează, un preot din Botoșani a transmis un mesaj surprinzător pe rețelele de socializare. Acesta este foarte activ în mediul online și s-a adresat credincioșilor care nu vor să deschidă ușile caselor lor pentru a primit preoții. Mesajul preotului a stârnit multe reacții în mediul online.

05 ian. 2023, 11:50
Mesajul viral al unui preot înainte de Bobotează: „După ce ai dat 500 de lei pe băutură, refuzi să îl primeşti pe popa”
Mesajul viral al unui preot înainte de Bobotează:

Mesajul controversat al unui preot pentru credincioși, înainte de Bobotează. Teodor Ciurariu a vorbit despre persoanele care refuză să îl primească pe preot în casă de Bobotează, deși aceștia au cheltuit mulți bani de iarnă. Acesta s-a declarat revoltat de postările românilor care susțin că nu vor să îi primească pe duhovnici cu Boboteaza.

Tradiţii, obiceiuri și superstiţii de Bobotează. De ce nu trebuie să te speli pe cap pe 6 ianuarie

Preotul Tudor Ciurariu din Botoșani a postat pe rețelele de socializare un mesaj controversat, chiar înainte de Bobotează. În ultima perioadă, mai mulți români s-au revoltat pe internat de faptul că nu mai au bani să le ofere preoților care vin cu Boboteaza în casele lor.

Preotul din Botoșani este activ în mediul online și a transmis un mesaj controversat. Acesta susține că oamenii se revoltă pe internet deoarece nu vor să primească preoții cu Boboteaza, deși aceștia au cheltuit mulți bani pentru băutură și mâncare de sărbători.

Preotul Tudor Ciurariu: „Am o idee! Nu posta pe net, lasă,, ghidușiile” astea puerile… Închide uşa! Nu fă circ, fă linişte!”

Preotul din Botoșani a postat un mesaj ironic pe rețelele de socializare. Mai mult, duhovnicul le-a transmis credincioșilor că nu trebuie să asocieze preotul cu jandarmii, deoarece „nu le sparge nimeni ușa’ de Bobotează.

‘De cugetat zilele astea ! Drag român ,,spiritual” , după ce ai dat cel puțin 500 de lei pe băutură în ultimele 2 săptămâni, cam 500 de lei pe mâncăruri aruncate a doua zi la gunoi, 500 de lei pe artificii şi 20 lei la colindători, acum faci circ pe net, fiindcă refuzi să îl primeşti pe popa cu Boboteaza. Bravo! Eşti, într-adevăr, un individ dezvoltat…. multilateral….. multicultural …. chiar progresist , care nu mai bagă în seamă tradiţiile poporului. ( Ce-s alea?) Am o idee! Nu posta pe net, lasă,, ghidușiile” astea puerile… Închide uşa! Nu fă circ, fă linişte! Popa nu e de la Jandarmerie, nu va sparge uşa! Te îmbrăţişez!’, este mesajul publicat de Teodor Ciurariu pe Facebook.

Cum se primește preotul de Bobotează

Conform tradiției Bisericii Ortodoxe, înaintea Botezului Domnului, preoții merg în casele oamenilor, pentru a le sfinți storpindu-le cu agheasmă mare. Apa sfințită de preot poartă în ea puterea curățitoare și sfințitoare a harului dumnezeies. Preotul intră în casa enoriașilor pentru a-i cunoaște mai bine, pentru a le stropi și a le binecuvânta locuințele. Se stropesc cu agheasmă toți membrii familiei, casa, gospodăria, acesta fiind un semn al acceptării prin credință și iubire a lui Dumnezeu.

ZILE LIBERE 2023. Două minivacanţe în ianuarie. Când se recuperează liberele date în plus de Bobotează, Sfântul Ion şi Mica Unire
Ajunul Bobotezei, 5 ianuarie, este o zi de post, o zi de curățire și de înălțare spirituală. La vizita pastorală de Bobotează se pune pe masă o lumânare aprinsă și un vas curat în care se pune agheasmă. Botezul Domnului este o sărbătoare a luminii și a bucuriei.