Mesajul viral trimis de o profesoară părinţilor, la început de an şcolar. Ce i-a pus să cumpere în loc de flori

O profesoară din Buzău le-a transmis părinţilor elevilor ei ca anul acesta, în loc de tradiţionalul buchet de flori însoţit de cadouri scumpe, să investească în rechizite pentru copiii nevoiaşi.

14 sept. 2021, 13:11
Mesajul viral trimis de o profesoară părinţilor, la început de an şcolar. Ce i-a pus să cumpere în loc de flori
Mesajul viral trimis de o profesoară părinţilor, la început de an şcolar. Ce i-a pus să cumpere în loc de flori

Mesajul viral trimis de o profesoară părinţilor, la început de an şcolar. Veronica este profesoară la Şcoala Gimnazială „George Emil Palade” din Buzău, iar mesajul transmis către părinţii elevilor săi la început de an a devenit viral pe reţelele de socializare.

Mesajul viral trimis de o profesoară părinţilor, la început de an şcolar

Veronica le-a transmis părinţilor că anul acesta vrea să primească doar flori virtuale, iar banii care urmau să fie cheltuiţi pe buchete şi aranjamente scumpe să fie investiţi în rechizite pentru elevii nevoiaşi.

„Mi-au trimis foarte multe flori virtuale, cu acestea sunt de acord. Fiecare copil a adus un pachețel, le-am strâns şi le-am trimis unei asociații. Au mai rămas câteva pe care urmează să le donăm”, a declarat profesoara Veronica Bulf pentru mediafax.ro.

Aceasta a mărturisit că ideea i-a venit după ce a văzut la Tv sau pe internet că mulţi copii fără posibilităţi încep şi ei şcoala pe 13 septembrie.

Citeşte şi Uniforma şcolară şi matricola revin. Oraşul unde toţi elevii vor purta uniformă

Un caz asemănător a fost si în Bucureşti. De această dată, o profesoară a întocmit un „mic ghid pentru părinți’ în care le explică acestora că singurul lucru de care are nevoie în acest nou an școlar este să fie lăsată să-și facă datoria indiferent de cât de bine sau mai puțin bine este remunerată.

„Mic ghid pentru părinți la începerea școlii:

– cafeaua o achiziționez singură, dintr-un loc anume;
– plicul strecurat subtil în vreo punguță de cadou lângă un pachețel „inofensiv’ cu o eșarfă sau altceva nu face decât să-mi crească tensiunea. Și ajunge rapid la expeditor cu probabilitatea ca fiul/fiica să nu mai intre la clasa mea;
– parfumurile nu se fac cadou. Fac parte din categoria cosmeticelor intime pe care fiecare și le alege;
– bijuteriile mi le cumpăr tot singură și foarte rar. Cele pe care le port sunt foarte puține și au valoare sentimentală (le-am primit de la oameni dragi din familie);
– stresul la care mă supuneți prin insistențele care în final se dovedesc inutile este în detrimentul copiilor dumneavoastră;
– pentru munca pe care o prestez primesc un salariu, mi-am asumat asta, indiferent că este sau nu suficient; nu „așa se face’, „așa se cade’, „așa trebuie’! Nu trebuie, nu se cade, nu se face deloc așa!
– dacă muncesc în plus sau îmi ajut elevii așa cum cred eu că trebuie să o fac nu aștept niciun fel de „foloase’, singura mulțumire pe care o am este să îi văd pe scenă așa cum îi pregătesc eu să se prezinte”,  a fost mesajul profesoarei pe pagina de Facebook.

Citeşte şi Florin Cîţu a dansat cu elevii în prima zi de şcoală: „Am încredere că veţi face tot ce ţine de voi să rămânem în format fizic” VIDEO