Mesele din timpul nopţii: Sfaturi pentru bebeluşi şi părinţi fericiţi

În primul an de viaţă al puiului tău, vei petrece multe nopţi veghind asupra lui şi trezindu-te la ore stranii pentru a-l hrăni. Ca să faci faţă cu brio acestei "încercări" este bine să porneşti la drum cu două scopuri bine definite în minte: să-i asiguri bebeluşului tot ce are nevoie (hrană plus afecţiune) şi să te odihneşti şi tu cât poţi de bine.

18 iun. 2014, 20:02
Mesele din timpul nopţii: Sfaturi pentru bebeluşi şi părinţi fericiţi

Lucrurile vor merge mult mai usor daca inveti sa le faci din placere si, pana la urma, cand mamica e linistita si fericita, la fel va fi si micutul ei.

Citeşte şi Totul despre sterilizatoarele de biberoane

1. Ajuta-l sa adoarma la loc cu multa blandete

Sigur ca ti-ai dori ca bebelusul sa doarma bustean toata noaptea, sau macar o mare parte din ea, dar nu il poti forta sa-i fie somn. Ceea ce poti insa (si ar trebui) sa faci este sa-i creezi o atmosfera de calm si liniste, astfel incat sa-l cuprinda somnul de la sine. In ce priveste programul de noapte, rolul tau este sa-ti ajuti copilul sa dezvolte o atitudine sanatoasa in legatura cu somnul, ca el sa poata (acum, dar si mai tarziu, cand va mai creste) adormi usor si sa asocieze somnul cu o stare placuta, relaxanta – nicidecum cu teama de intuneric sau de a fi lasat singur.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro

Citeşte şi Ce trebuie să faci când bebeluşul tău are între 4 şi 6 luni