Messi, controversat. Preşedintele Gabonului îl plăteşte cu 3,5 milioane euro, în schimbul unui favor

Vizita lui Lionel Messi în Gabon, săptămâna trecută, stârneşte rumoare în lumea întreagă. Potrivit revistei France Football, argentinianul ar urma să primească 3,5 milioane euro pentru acest sejur în Africa.

20 iul. 2015, 17:15

Vinerea trecută, înainte de reluarea antrenamentului cu FC Barcelona, Messi și-a oferit o escapadă în Gabon. Oficial, el trebuia să pună piatra de temelie pentru un nou stadion ce va fi construit în vederea CAN 2017. Însă nu a fost vorba decât de o întâlnire cu președintele Gabonului, Ali Bongo, un mare fan al fotbalului.

Citeşte şi Dezvăluiri incredibile. FIFA a plătit jucătorii unei naţionale pentru a nu-l faulta pe Messi

Potrivit France Footbal, vizita lui Messi a fost organizată de Samuel Eto’o, care are o relație foarte apropiată cu președintele Ali Bongo, și de Deco, fostul jucător al Barcelonei, care l-a însoțit pe cvadruplu deținător al Balonului de Aur și care lucrează în mod regulat în fotbalul gabonez.

Citeşte şi Messi, aşa cum nu l-am mai văzut. Refuză să îi dea autograf unui bătrân VIDEO

Tot săptămânalul francez a scris că Lionel Messi ar trebui să primească 3,5 milioane euro pentru acest sejur în Africa. Ceea ce a produs o mică polemică, mai ales în rândul opoziției, care denunță ”risipa banilor publici” de către președinte.

Însuşi preşedintele Ali Bongo a fost cel care a făcut pe şoferul lui Messi, pe străzile din Libreville.