Metallica a donat peste 1,5 milioane de euro pe parcursul a 25 de concerte susţinute în Europa

Trupa americană Metallica a donat pentru iniţiative caritabile peste 1,5 milioane de euro pe parcursul a 25 de concerte susţinute în Europa, au anunţat muzicienii într-un mesaj publicat online.

03 sept. 2019, 08:26
Metallica a donat peste 1,5 milioane de euro pe parcursul a 25 de concerte susţinute în Europa

„Mulţumim mult tuturor celor care au participat la un concert «WorldWired» din Europa pentru că ne-au ajutat să donăm peste 1,5 milioane de euro organizaţiilor caritabile locale pe parcursul turneului de 25 de concerte”, a fost mesajul publicat de Metallica.

Pe 14 august, la Bucureşti, Metallica a donat 50.000 de euro, contribuţie proprie, şi a direcţionat, prin fundaţia All Within My Hands, suma de 200.000 de euro, contravaloarea pachetului de Sponsor Principal al concertului din Bucureşti, iniţiativei Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, #NoiFacemUnSpital, pentru construcţia primului spital de Oncologie şi Radioterapie Pediatrică din România.

Ultima donaţie din turneu a fost făcută pe 25 august, pentru Freezone Mannheim, un centru german pentru tineri fără adăpost – 63.000 de euro.

Formaţia Metallica a fost înfiinţată, pe 28 octombrie 1981, la Los Angeles, de toboşarul Lars Ulrich şi chitaristul şi vocalistul James Hetfield, în urma unui anunţ apărut în ziarul Recycler. Din prima formulă a trupei au mai făcut parte Ron McGovney (bas) şi Dave Mustaine (chitară). Numele Metallica a fost sugerat de un apropiat al celor patru, Ron Quintana.

În 1983, Cliff Burton s-a alăturat grupului, înlocuindu-l pe Ron McGovney, iar locul lui Dave Mustaine a fost luat de Kirk Hammet. În acelaşi an, formaţia a înregistrat primul album, „Kill ‘Em All”, la New York. În 1986, Cliff Burton a murit într-un accident în care a fost implicată întreaga formaţie, iar în acelaşi an Jason Newsted s-a alăturat trupei până în 2001.

Metallica a lansat zece albume de studio, care au fost vândute în peste 100 de milioane de copii în întreaga lume. Printre cele mai apreciate de critică şi public se numără „Kill ‘Em All” (1983), „Ride the Lightning” (1984), „Master of Puppets” (1986), „…And Justice for All” (1988) şi „Metallica” (1991). În prezent, Metallica este formată din James Hetfield (voce, chitară), Kirk Hammett (chitară), Robert Trujillo (bas) şi Lars Ulrich (tobe). Trupa a câştigat nouă premii Grammy şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2009.