Prognoza meteo, 4 decembrie 2022. Cum va fi vremea duminică în București și în restul țării. Romica Jurca a dat verdictul

Meteorologul Romica Jurca a anunțat prognoza meteo pentru ziua de duminică. Expertul de la România TV a făcut anunțul, în urmă cu puțin timp.

03 dec. 2022, 15:27
Prognoza meteo, 4 decembrie 2022. Cum va fi vremea duminică în București și în restul țării. Romica Jurca a dat verdictul

LA NOAPTE

ȚARĂ

În regiunile intracarpatice cerul va fi variabil, însã pe arii restrânse vor fi nori joşi sau ceaţã, cu o probabilitate mai mare în Transilvania şi Câmpia de Vest. În restul teritoriului nebulozitatea va persista, pe alocuri vor fi precipitaţii predominant sub formã de ploaie şi condiţii de polei, iar pe suprafeţe mici se va forma ceaţã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în sudul Banatului şi în zona Carpaţilor Meridionali, cu rafale în general de 55…65 km/h. Temperaturile minime, în marea lor majoritate apropiate de cele specifice datei, se vor situa între -5 şi 6 grade.

BUCUREȘTI

Cerul va fi noros, trecãtor va burniţa, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimã, apropiatã de cea specificã datei, va fi de 0…2 grade.

DUMINICĂ

ȚARĂ

Valorile termice se vor menţine peste normele caracteristice perioadei în regiunile intracarpatice şi în jurul acestora în celelalte zone. Nebulozitatea va fi persistentã în sudul, estul şi parţial în centrul ţãrii, iar în restul teritoriului cerul va fi temporar noros. Vor fi precipitaţii local în sud-sud-vest, cu o probabilitate mai mare seara şi noaptea, precum şi în zona subcarpaticã şi pe arii restrânse în rest; vor predomina ploile şi la munte ninsorile. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în sudul Banatului şi în zona Carpaţilor Meridionali, cu rafale în general de 55…65 km/h, dar pe alocuri şi la cote mai reduse în nordul Moldovei, Dobrogea, Transilvania şi în Carpaţii de Curburã. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 şi 10 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 şi 7 grade. Local în interiorul arcului carpatic şi pe suprafeţe mai mici în restul ţãrii se va semnala ceaţã, iar cu totul izolat vor fi condiţii de polei.

BUCUREȘTI

Vremea va fi închisã. Astfel, vor fi condiţii de burniţã pe parcursul zilei şi de ploaie slabã noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative pe parcursul intervalului, maxima se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar minima va fi de 2…3 grade.