METEO DUMINICĂ 10 IANUARIE. Ceaţă, lapoviţă şi ninsoare în mai multe zone din ţară

METEO DUMINICĂ 10 IANUARIE. Plouă şi e lapoviţă în mai multe judeţe din Oltenia şi Dobrogea, iar în Transilvania ninge şi e ceaţă, duminică dimineaţa, astfel că poliţiştii rutieri le recomandă şoferilor mai multă prudenţă în trafic.

10 ian. 2021, 08:38
METEO DUMINICĂ 10 IANUARIE. Ceaţă, lapoviţă şi ninsoare în mai multe zone din ţară
Plouă şi e lapoviţă în mai multe judeţe din ţară

METEO DUMINICĂ 10 IANUARIE. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a transmis, duminică, faptul că de dimineaţă nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza vreunui eveniment rutier sau a vremii nefavorabile, nici probleme semnificative privind fluenţa traficului pe arterele principale, scrie Mediafax.

Precipitaţii sub formă de ploaie se înregistrează duminică dimineaţa pe arterele din Muntenia, Oltenia, Banat şi Dobrogea.

Lapoviţă se semnalează pe mai multe drumuri naţionale din judeţele Tulcea, Vâlcea şi Mehedinţi.

METEO DUMINICĂ 10 IANUARIE

În condiţii de ninsoare uşoară se circulă acum pe arterele rutiere din Timiş, Caraş-Severin şi Hunedoara.

Ceaţă densă se semnalează pe mai multe drumuri naţionale din judeţe precum Arad, Timiş, Satu Mare, Sibiu şi Mureş.

Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri îi sfătuiesc pe şoferi ca, înainte de a pleca la drum, să se asigure că au autovehiculul echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă, să adapteze în permanenţă viteza de deplasare, să nu efectueze manevre periculoase la volan, să utilizeze pe timpul zilei luminile de întâlnire şi să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculele dinainte.

Citeşte şi: Prognoza meteo în prima lună a anului 2021. Cum va fi vremea până pe 8 februarie

Patru zile de ninsori în Bucureşti

Potrivit meteorologilor, în intervalul 9-12 ianuarie se anunţă precipitaţii sub formă de ninsoare, vânt şi polei în jumătatea de sud a ţării.

Fenomene vizate: precipitații mai ales sub formă de ninsoare, în general moderate cantitativ; intensificări temporare ale vântului, polei.

În intervalul 10.01.2021 ORA 08:00 -11.01.2021 ORA 08:00, în Bucureşti, cerul va fi noros și vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, în general moderat cantitativ. Se va depune strat de zăpadă neuniform, cu grosime în general de 8…15 cm.

Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări noaptea, când la rafală se vor înregistra viteze în general de 35…45 km/h. Temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de -1 grad.

În intervalul 11.01.2021 ORA 08:00 -13.01.2021 ORA 08:00 înnorările vor persista și temporar vor mai fi precipitații. Pe parcursul zilei de luni(11 ianuarie) va ninge, apoi ninsorile se vor transforma treptat în lapoviță și ploaie și se va depune polei.

Vântul va avea unele intensificări, cu viteze la rafală în general de 35 …45 km/h. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 1 grad, luni(11 ianuarie), iar marți, la amiză se vor înregistra 1…3 grade.