PROGNOZA METEO. Se schimbă VREMEA. Ce ne aşteaptă SĂPTĂMÂNA VIITOARE

Vremea se va răci, iar temperaturile se vor încadra în limitele normale ale acestei perioade. Se anunţă ploi în cea mai parte a ţării.

22 oct. 2016, 16:16
PROGNOZA METEO. Se schimbă VREMEA. Ce ne aşteaptă SĂPTĂMÂNA VIITOARE

LA NOAPTE. Cerul va avea înnorări în centrul, estul şi sudul ţării, unde pe arii restrânse va ploua slab şi va fi variabil la parţial noros în restul teritoriului unde ploile vor mai fi posibile cu totul izolat. Vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile minime, mai ridicate decât cele normale în ultima decadă a lunii octombrie, se vor încadra între 3 și 12 grade. Izolat se va semnala ceaţă, cu o probabilitate mai mare în Câmpia de Vest.

BUCUREŞTI. Cerul va avea înnorări, însă doar trecător vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă, mai ridicată decât cea obişnuită a perioadei, va fi de 9-10 grade Celsius.

DUMINICĂ. În regiunile din sudul şi din estul ţării, înnorările vor fi persistente şi local vor fi ploi în general slabe. În restul teritoriului cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi ploi izolate. Regimul termic diurn va fi caracterizat de valori în jurul celor normale pentru această dată calendaristică în aproape toate zonele, exceptând jumătatea de nord a Moldovei unde va fi în continuare o vreme relativ rece; temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 19 grade Celsius. Vântul va sufla slab și moderat, cu uşoare intensificări pe litoral. Minimele termice vor depăşi din nou media climatologică a ultimei decade de octombrie şi vor fi cuprinse între 3 și 12 grade Celsius. Mai ales dimineaţa şi noaptea, pe spații mici va fi ceață.

BUCUREŞTI. Înnorările vor fi persistente şi trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Regimul termic diurn va fi apropiat de cel obişnuit pentru această dată, cu o maximă în jurul a 15 grade Celsius; valorile de temperatură din cursul nopţii se vor situa în continuare peste cele climatologic normale, minima urmând a fi de 9-10 grade Celsius.

LUNI. În regiunile extracarpatice, vremea va fi în general închisă, cu înnorări persistente şi pe arii restrânse ploi slabe sau burniţă. În restul ţării cerul va fi variabil la parţial noros. Vântul va sufla slab și moderat. Regimul termic diurn va fi caracterizat de valori peste cele normale în această perioadă din an în vest, nord-vest şi centru, în timp ce în restul zonelor temperaturile vor fi în general apropiate de mediile climatologice, din nou cu excepţia Moldovei unde va fi o vreme mai rece; maximele se vor încadra între 7 grade Celsuis în nordul Moldovei și 20 de grade Celsuis în Banat şi în sud-vestul Transilvaniei. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 4 și 12 grade Celsius, ușor mai coborâte în depresiunile intramontane. Mai ales dimineaţa şi noaptea local se va semnala ceaţă.

BUCUREŞTI. Înnorările vor fi în continuare persistente, vor fi condiţii de burniță sau ploaie slabă şi trecător poate apărea ceaţa. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 7-8 grade Celsius.

MARŢI. În regiunile extracarpatice, regimul termic va fi caracterizat de valori diurne mai coborâte decât cele climatologic specifice acestei date din an, înnorările vor fi persistente şi pe arii restrânse vor fi ploi slabe sau burniţă. În restul teritoriului însă, vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit, înnorările se vor accentua începând cu orele serii, iar ploile se vor semnala local, mai ales în nord-vest. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sudul Banatului, în Moldova și pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 8-9 grade Celsius în nordul Moldovei și 20 de grade Celsius în Banat, Crişana şi sud-vestul Transilvaniei. Minimele termice vor fi în continuare mai ridicate decât cele obişnuite în ultima decadă a lunii octombrie şi se vor încadra în general între 4 și 11 grade Celsius. Pe arii restrânse va fi ceaţă.

BUCUREŞTI. Vremea va fi închisă. Vor fi condiţii de ceaţă şi burniţă, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 12-13 grade Celsius, iar cea minimă de 8-9 grade Celsius.

MIERCURI. Vremea va fi închisă, iar valorile termice vor marca o scădere în regiunile vestice, astfel că în majoritatea zonelor se vor situa în jurul celor specifice acestei perioade din an. Va ploua temporar în cea mai mare parte a ţări, iar cantitățile de apă cumulate pot fi local mai însemnate. Spre sfârșitul intervalului în zona Carpaților Orientali și Meridionali precipitaţiile vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 15 grade Celsius, cu cele mai scăzute valori în Moldova, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 2 și 9 grade Celsius.

BUCUREŞTI. Vremea va fi închisă, temporar va ploua, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 13 grade Celsius, iar cea minimă va fi de 7-8 grade Celsius.

JOI, VINERI, SÂMBĂTĂ. Regimul termic va fi caracterizat de valori ce se vor situa în general în jurul mediilor multianuale în majoritatea zonelor, iar probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată la începutul intervalului îndeosebi în regiunile extracarpatice.

BUCUREŞTI. Valorile de temperatură vor fi mai coborâte decât mediile multianuale îndeosebi în primele zile, iar probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată la începutul intervalului.


loading...
Partenerii noștri