Meteorologii Accuweather au anunțat, recent, prognoza meteo pentru lunile de vară, iar iunie se anunță a fi extrem de capricioasă. Pe lângă aceste zile de caniculă, specialiștii în meteorologie au anunțat precipitații abundente, dar și furtuni. În majoritatea regiunilor din țară, luna iunie debutează cu ploi și valori termice de peste 30 de grade Celsius.
Prognoză meteo iunie – București
În București, vremea se anunță însorită, însă vor exista perioade cu instabilitate atmosferică și furtuni. Temperaturile maxime în Capitală nu vor trece de 30 de grade Celsius. Spre finalul lunii, meteorologii anunță perioade cu instabilitate atmosferică, furtuni, însoțite de tunete, fulgere și descărcări electrice.
Citește și: Prognoza meteo 5 mai. Vremea se răcește în jumătate de țară și vin ploi și vijelii
Prognoză meteo iunie – Brașov
La munte, luna iunie debutează cu cer temporar noros și va ploua, mai ales sub formă de averse. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zonele înalte cu rafale în general de 45 – 50 km/h. Valorile termice vor fi mult mai mici decât cele specifice datei. Temperatura medie la începutul lunii iunie în Brașov va fi de 19 grade Celsius.
Citește și: Rupere de nori în următoarele ore. ANM anunţă potop, grindină şi furtună electrică. Harta judeţelor vizate
Prognoză meteo iunie – Constanța
La mare, prima lună din vara anului 2025 debutează cu temperaturi de până la 21 de grade Celsius. Pe măsură ce luna progresează, temperaturile tind să crească, ajungând la o medie de până la 27 de grade Celsius.
Cercetătorii meteo de la Copernicus au explicat că momentan nu se așteaptă ca 2025 să bată recordurile de temperatură din anul trecut.
„Acest fenomen El Niño este asociat cu temperaturi ale suprafeței mării mai ridicate decât media, în regiunile ecuatoriale ale Pacificului. Acest fenomen s-a încheiat în urmă cu câteva luni. Acum ne aflăm în ceea ce numim condiții neutre. Acestea reprezintă starea temperaturii de la suprafața oceanului, între un eveniment El Niño și fenomenul opus, numit La Niña, când temperaturile de la suprafața mării sunt sub medie.„, a precizat Julien Nicolas, cercetător senior la Copernicus.