Meteorologii Accuweather anunţă vreme capricioasă până la sfârşitul primăverii

România schimbă anotimpurile de la o zi la alta în această primăvară. Se trece în câteva ore de la temperaturi de plajă şi soare arzător, la umbrelă şi haine de toamnă, iar alternanţa se va păstra până la finalul lunii mai.
Filip Stan
18 mai 2024, 19:37
Meteorologii Accuweather anunţă vreme capricioasă până la sfârşitul primăverii

După un val de aer rece care încă traversează România, vremea se încălzește încet, dar sigur la sfârşitul acestei săptămâni, dar d eluni termometrele vor fi din nou zgârcite cu gradele Celsius, potrivit prognozei Accuweather. În plus, umbrela redevine accesoriu obligatoriu, iar ochelarii de soare se întorc în tocul în care au hibernat în ultimele luni pentru cei care nu au avut parte de vacanţe exotice.

Vremea este una destul de capricioasă în ultima perioadă. Primele două luni de primăvară au adus o vreme însorită, cu valori termice ridicate, asemănătoare zilelor de vară, întrerupte însă de episoade de iarnă la munte sau de toamnă târzie în restul teritoriului.

Luna mai nu a făcut excepţie din acest tipar, cu precizarea că vremea urâtă a fost predominantă, iar oazele de soare au fost cele care au întrerupt acest tipar atipic pentru un trend global care anunţă lună de lună că se bat recorduri istorice în ceea ce priveşte încălzirea globală.

Vremea se schimbă şi în Capitală, iar Accuweather anunță fenomene extreme pe tot parcursul lunii mai.

Spre deosebire de prima parte a primăverii, în care românii s-au bucurat de temperaturi ridicate și mult soare, luna mai aduce o vreme mai capricioasă. Pentru ultima parte a anotimpului se anunță o vreme mohorâtă, presărată cu numeroase fenomene meteo mai degrabă specifice toameni și oscilații de temperatură.

Prognoza vara 2024. Meteorologii Accuweather anunţă vreme capricioasă la mare, cu inversiuni termice în iulie şi caniculă în august. Fenomene extreme şi la munte

Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza meteo și anunță o lună mai istorică, în România, mai ales în București. Luna mai sparge tiparul ultimelor săptămâni și aduce o vreme capricioasă și numeroase precipitații. Zilele însorite, cu temperaturi asemănătoare celor de vară sunt istorie. Prognoza meteo indică o vreme mai mohorâtă, valorile din termometre scad, iar ploile își fac simțită din plin prezența.

Pentru București, prognoza meteo indică o vreme instabilă în luna mai. Bucureștenii se vor bucura de doar o săptămână de vreme frumoasă, cu temperaturi maxime cuprinse între 20 și 25 de grade. pentru cea de-a treia săptămână din luna mai, prognoza meteo nu arată prea îmbucurător.

Un ciclon loveşte România. Roxana Bojariu, Elena Mateescu şi Florinela Georgescu anunţă urgie în următoarele zile

Mai exact, aproape tot finalul lunii mai este marcat de fenomene meteo extreme în Capitală. Se anunță precipitații bogate, furtuni și temperaturi scăzute. Valorile termice coboară până la 10 grade Celsius, iar cerul o să fie mai mult înnorat. Deși ne apropiem de vară, acest lucru nu se va simți deloc în Capitală. Dimineţile vor fi răcoroase, iar după amiezile murate de furtuni cu descărcări electrice.

Prognoza verii 2024. ACCUWEATHER anunţă perioadele cele mai bune pentru concedii

În 2023, fenomenul climatic El Niño a revenit după o pauză de patru ani. Înseamnă că planeta este în fața unui nou val de încălzire globală. 2023 a fost cel mai cald an înregistrat, dar 2024 ar putea fi și mai cald, scrie rainviewer. În aceste condiţii, am putea avea un nou record. Organizația Meteorologică Mondială (OMM) înregistrează temperaturi medii timp de două luni la rând: iunie și iulie. Și iulie 2023 a stabilit recordul chiar înainte ca luna să se încheie.

Fenomenul La Niña, care este exact opusul lui El Niño, vine în vara anului 2024 cu anomalii de temperatură negative. Potrivit climatologilor, există o probabilitate de 64 până la 74% ca această situație să se producă între sfârșitul verii și începutul toamnei.

Şi meteorologii ACCUWEATHER anunță când vin temperaturile caniculare, de fapt, în România.  Luna iunie 2024 debutează cu temperaturi generoase, de până la 27 de grade Celsius, iar la jumătatea sa vom avea chiar și chiar 30 de grade. Valorile nu vor trece de această „bornă”, potrivit prognozei meteo.

Trendul acestor valori va continua și în luna iulie 2024, a doua lună de vacanță de vară pentru elevi, când temperaturile vor urca până la 31 de grade Celsius, spre sfârșitul lunii.

Prognoza meteo pentru luna mai. La ce trebuie să ne așteptăm în perioada următoare. Când vine vara

Ne-am fi așteptat, desigur, ca luna august să depășească aceste temperaturi, dar iată că rămânem în plaja celor 30 de grade Celsius, după cum relevă estimările meteo.

9 septembrie 2024 va avea temperaturi medii de 27 de grade, la București. Astfel, elevii se vor bucura de o zi călduroasă, odată cu debutul în noul an școlar.

 

Meteorologii AccuWeather anunță o lună mai cu vreme extremă în București. Temperaturile scad în toată țara

AccuWeather are sediul în Ferguson Township, chiar în afara State College, Pennsylvania, cu birouri la 80 Pine Street din districtul financiar din Manhattan, pe lângă Wichita, Kansas și Oklahoma City, Oklahoma. La nivel internațional, AccuWeather are birouri în Montreal, Tokyo, Beijing, Seul și Mumbai.

Prognoza verii 2024. Șefa ANM trage un semnal de alarmă despre deficitul de precipitații. Elena Mateescu: ”Deja vorbim de secetă pedologică în jumătatea estică a țării”

În prima lună a verii, Elena Mateescu anunță valori termice ridicate, mai mari decât cele specifice în perioada respectivă. Este o veste foarte bună pentru cei care-și programează de acum sejururile la mare, pentru că o pot face și pentru luna iunie.

În București, maxima lunii iunie va fi de 30 de grade Celsius. Astfel, cea mai mică temperatură din iunie va fi de 24 de grade Celsius. Specialiștii Accuweather spun că Soarele va fi mereu pe cer, iar ploile nu-și vor face des apariția.

De asemenea, există posibilitatea să fie și zile în care vor predomina norii pe cer, însă temperaturile vor fi ridicate. Deci, dacă la începutul verii temperaturile sunt peste medie, există o mare probabilitate să avem parte de o vară caniculară.

Printre altele, și Elena Mateescu, directoarea generală a ANM, anunță că vremea se încălzește și mai tare. Mai mult decât atât, aceasta trage un semnal de alarmă referitor la schimbările majore de temperatură, precizând că „deja vorbim de secetă pedologică în jumătatea estică a țării”.

Mai mult decât atât, directoarea generală a ANM trage un semnal de alarmă referitor la deficitul de precipitații și seceta pedologică.

„Ceea ce este de remarcat, deficitul de precipitații, pentru că deja vorbim de secetă pedologică în jumătatea estică a țării, și, în condițiile în care și în luna aprilie, cel puțin până la jumătatea acestei luni, așa cum arată actualizarea datelor la acest moment, va putea accentua acest deficit, va putea accentua starea de secetă pedologică în cea mai mare parte Moldovei, în Muntenia, dar și în Dobrogea”, a mai precizat Elena Mateescu.

AccuWeather Inc. este o companie media americană din sectorul privat care furnizează servicii comerciale de prognoză meteo în întreaga lume.

AccuWeather a fost fondată în 1962 de Joel N. Myers, pe atunci un student absolvent al Universității de Stat din Pennsylvania, care lucra la un master în meteorologie. Primul său client a fost o companie de gaze din Pennsylvania. În timp ce își conducea compania, Myers a lucrat și ca membru al facultății de meteorologie din Penn State. Compania a adoptat numele „AccuWeather” în 1971.

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!