Meteorologii anunţă ninsori la Bâlea Lac. Hotelul de gheaţă este încă preferatul turiştilor

Turiştii, mai ales cei străini, continuă să se cazeze în singurul hotel de gheaţă din România, cel aflat la peste 2.000 de metri altitudine, în Munţii Făgăraş, la Bâlea Lac, unde la sfârşitul săptămânii trecute toate camerele au fost ocupate, au precizat reprezentanţii obiectivului turistic.

03 apr. 2017, 10:23
Meteorologii anunţă ninsori la Bâlea Lac. Hotelul de gheaţă este încă preferatul turiştilor

„Nu am sistat rezervările, în continuare se fac. Tariful este neschimbat, de 100 de euro, camera”, a declarat Lidia Bădilă, potrivit Agerpres.

Conform acesteia, cei care şi-au petrecut weekend-ul la Bâlea Lac, s-au bucurat de soare şi o temperatură, ziua, de plus 8 grade Celsius. În cursul nopţii, afară au fost plus două grade, iar în camerele de gheaţă ale hotelului, cu mobilier confecţionat tot din gheaţă, au fost în jur de plus 4 grade Celsius.

Stratul de zăpadă măsoară luni, la Bâlea Lac, 1,4 metri şi este soare. Meteorologii sibieni estimează că este posibil ca joi să ningă la Bâlea Lac, ceea ce va ajuta hotelul de gheaţă să reziste în continuare.

Intrarea în hotelul de gheaţă costă 10 lei pentru vizitatori, mulţi dintre aceştia dorind să facă fotografii. Pentru a ajunge la Bâlea Lac, turiştii trebuie să meargă cu telecabina, până când se va redeschide circulaţiei Transfăgărăşanul. Un drum dus-întors cu telecabina la Bâlea costă 60 de lei.