Vremea se păstrează caldă, însă ploile îşi fac apariţia. Vezi PROGNOZA PE TREI ZILE

Meteorologii anunţă în continuare vreme caldă şi frumoasă cu maxime ce vor ajunge şi 17 grade Celsius, în sudul ţării. Cu toate acestea, ploile slabe îşi vor face apariţia.

04 mart. 2013, 15:53
Vremea se păstrează caldă, însă ploile îşi fac apariţia. Vezi PROGNOZA PE TREI ZILE

Marţi va fi vreme frumoasă în toate regiunile, dar în est temperaturile mai scad puţin, pornesc de la 1 grad în nordul Moldovei, în timp ce în vest îşi iau avânt şi ating 12 grade la amiază. Soarele este prezent pe tot parcursul zilei, iar vântul doar la munte se menţine alert, în rest slăbeşte simţitor în intensitate, astfel că în zori sunt condiţii pentru puţină ceaţă în zonele joase de relief.

În Capitală, marţi este o zi frumoasă şi însorită, cu cer senin şi vânt domol, însă în uşoară răcire faţă de ziua precedentă. Maxima zilei nu mai trece de 7 grade. Presiunea atmosferică este în uşoară scădere de la 757 mm Hg.

Miercuri, vremea se încălzeşte în toată ţara, maximele pornesc de la 6 grade pe litoral şi ating chiar 16 grade în Dealurile de Vest, iar peste zi predomină soarele. Doar în primele ore, în zonele joase, ceaţa matinală apare izolat. Vântul se mai intensifică nu doar la munte, ci şi în vestul şi în sud-estul ţării, aducând aer tot mai cald de la latitudini mai sudice.

Şi în Bucureşti se mai încălzeşte miercuri. Maxima atinge din nou 11 grade, în condiţii de cer variabil, posibil puţină ceaţă în zori şi vânt slab, cel mult moderat.

Joi vorbim deja despre vreme mai caldă decât ar fi normal pentru prima decadă a lunii martie, dar cerul se înnorează treptat în majoritatea regiunilor. Abia spre seară şi în cursul nopţii următoare plouă slab, însă pe arii extinse, în sudul ţării şi doar izolat în restul teritoriului. Vântul continuă să sufle alert la munte, dar şi în regiunile vestice şi sud-estice, iar maximele zilei pornesc de la 9 grade în nordul Moldovei şi ajung până la 17 grade în sudul ţării, cel mai probabil în Muntenia.

Vreme caldă şi în Capitală, cu aproximativ 16 grade la amiază, cu 8 mai multe decât s-ar cuveni. Peste zi răzbate şi soarele printre nori, însă noaptea înnorările se accentuează şi trecător plouă slab.

La sfârşit de săptămână se menţine vreme mai caldă decât în mod normal pentru această dată, maximele sunt foarte generoase, între 8 şi 18 grade la scara întregii ţări, mai potrivite pentru început de aprilie decât de martie. Dar în ceea ce priveşte aspectul vremii, registrul meteo se schimbă: ploile îşi fac apariţia, cu precădere în sudul şi sud-estul ţării unde acoperă arii extinse, dar vor fi prezente la nivel local şi în celelalte regiuni. Nu vorbim însă despre cantităţi importante de apă şi nici vântul nu mai dă semne de agitaţie. Aşadar, se anunţă un weekend cald, dar cam ploios.

Citeşte şi Vremea se încălzeşte în luna martie. VEZI PROGNOZA PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI