VREME INSTABILĂ la sfârşitul săptămânii. Vezi prognoza meteo pe următoarele trei zile

În următoarele zile vremea va fi uşor instabilă, însă temperaturile vor fi normale pentru data din calendar. Norii vor acoperi cerul şi se vor semnala averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

02 iul. 2013, 14:17
VREME INSTABILĂ la sfârşitul săptămânii. Vezi prognoza meteo pe următoarele trei zile

Joi, vremea nu mai e la fel de frumoasă în toată ţara. Mai mult, instabilitatea atmosferei este tot mai accentuată în jumătatea estică şi la munte, unde norii ce se dezvoltă până la mari înălţimi acoperă câteva ore bune cerul şi pe arii relativ extinse, mai ales după amiaza şi seara, aduc averse, fulgere, tunete şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Izolat vor fi chiar averse torenţiale şi în timp scurt se vor acumula peste 35 de litri de apă pe mp şi vor fi condiţii de grindină. În celelalte zone vremea e încă bună, cu cerul variabil şi doar izolat ploi de vară. Maximele caracterizează o vreme normală termic. Vor fi de la 22 grade în Moldova până la cel mult 32 grade în Banat şi în sudul Olteniei.

Şi în Capitală vremea e tot mai capricioasă. Dacă în primele ore norii sunt mai rari, treptat, mai ales spre seară, strâng rândurile şi vor fi condiţii de averse, descărcări electrice şi răbufniri ale vântului. Până după amiaza mercurul din termometre ajunge la 28, 29 grade, ceea ce înseamnă un regim termic normal pentru data din calendar.

Şi vineri norii groşi acoperă temporar cerul şi lasă averse însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului dau nota zilei în zonele de deal şi de munte, dar şi în celelalte zone din sud-vestul şi nord-estul ţării. În celelalte zone doar local vom avea astfel de manifestări ale vremii. Izolat vor fi ploi torenţiale, izolat se pot depăşi 35 litri de apă pe mp şi din nou vor fi şi condiţii de grindină. Meteorologii prognozează maxime cuprinse în general între 23 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 31 grade în Banat, dar izolat şi în estul ţării.

Şi în Capitală cerul se înnorează din când în când şi aşteptăm averse, descărcări electrice şi ceva intensificări ale vântului. După amiaza vine cu maxime în jur de 28 grade.

Deşi în prima zi de weekend ne dorim o vreme mai frumoasă, sâmbătă tot instabilitatea atmosferică e cea care determină aspectul vremii. Drept urmare, după ce în primele ore cerul e variabil, după amiaza şi în primele ore ale nopţii se înnorează temporar şi mai ales în zonele de deal şi de munte, dar local şi în celelalte regiuni revin aversele, descărcările electrice şi scurte răbufniri ale vântului. Izolat vor mai fi chiar şi condiţii de grindină. Maximele termice se vor situa în general între 24 grade în dealurile sudice şi cel mult 31 grade în vestul şi în nord-vestul ţării.

Şi în Capitală vor fi înnorări după amiaza şi la începutul nopţii, când sunt condiţii pentru o ploaie de vară însoţită de descărcări electrice. La amiază sunt prognozate în jur de 29 grade.

În ultima zi a săptămânii vremea rămâne uşor instabilă, adică mai ales după amiaza şi la începutul nopţii vor fi înnorări temporare îndeosebi la deal şi la munte unde vor fi averse locale, descărcări electrice şi vânt mai alert, în timp ce în restul ţării astfel de fenomene îşi fac simţită prezenţa pe arii mai restrânse. Maximele vor fi în general între 24 şi 32 grade. În prima parte a săptămânii viitoare, meteorologii nu anunţă schimbări semnificative. Vor mai fi înnorări temporare şi ploi locale, vorbim despre averse însoţite de fulgere şi tunete, dar şi temperaturi apropiate de cele normale pentru prima decadă a lunii iulie, adică între 23 şi 31 grade.

Citeşte şi: Vară cu temperaturi extreme şi precipitaţii slabe. Vezi PROGNOZA METEO PE TREI LUNI