Meteorologii europeni avertizează: Iarna 2016-2017 va fi cea mai friguroasă din ultimul secol

Iarna 2016-2017 va fi cea mai friguroasă din ultimul secol, avertizează specialiștii europeni, potrivit mesastuces.net. Meteorologii atrag atenția că mase de aer arctic vor ajunge dasupra Europei, iar soarele va fi văzut rareori în timpul iernii care urmează.

07 ian. 2017, 08:06

Meteorologul german Dominik Jung este unul dintre cei care susțin că vom avea o iarnă neobișnuit de rece. El precizează că simte fiori reci doat atunci când privește hărțile transmise de Serviciul Național de Meteorologie.

PROGNOZA METEO: Fenomenele extreme, mai dese şi mai puternice. Cum va evolua clima în ţara noastră în următoarele decenii

Jung precizează că cele mai scăzute temperaturi vor fi înregistrate în lunile ianuarie și februarie, iar luna martie nu va fi deloc una de primăvară. Astfel, susține meteorologul, europenii vor trebui să aștepte luna aprilie pentru a se bucura de soare.

Cum va fi vremea în fiecare lună din 2017, conform calendarului cu ceapă

Previziunile specialisului german sunt susținute și de meteorologul Joe Bastardi de la serviciul AccuWeather.

Acesta arată că venirea iernii va fi marcată de deplasarea înspre Europa a unor mase de aer arctic. În plus, scăderea activității solare va contribui la scăderea temperaturilor în perioada care urmează.

PROGNOZA METEO pe două săptămâni: Reprize de ploi, lapoviţă, ninsori, urmate de o toamnă frumoasă

Meteorologii români estimează, pentru umătoarele trei luni calendaristice, o vreme în general normală pentru această perioadă, în timp ce cantitățile de precipitații se vor situa peste normele multianuale în majoritatea regiunilor, cu excepția zonelor sudice și sud-estice, unde se va înregistra un deficit, reiese din prognoza de specialitate.