Metoda „Accidentul” a făcut o nouă victimă. O femeie din Covasna a fost păgubită cu peste 5.000 de euro

O femeie din municipiul Sfântu Gheorghe a fost păgubită cu peste 5.000 de euro de către un presupus avocat, care i-a cerut banii pentru cumnatul ei, minţind-o că bărbatul ar fi avut un accident în străinătate. Femeia a depus marţi seară o plângere la Poliţie, iar oamenii legii au demarat cercetări pentru identificarea şi tragerea la răspundere a celui care a înşelat-o.

29 oct. 2014, 12:20
Metoda „Accidentul” a făcut o nouă victimă. O femeie din Covasna a fost păgubită cu peste 5.000 de euro

„În urma primelor verificări s-a stabilit că femeia în vârstă de 30 de ani a fost apelată telefonic de către o persoană necunoscută de sex masculin care a pretins că este avocat şi i-a adus la cunoştinţă faptul că un cumnat de-al ei, care se află la muncă în străinătate, a provocat un accident rutier şi a rănit o fetiţă. Pentru ca pe numele ‘vinovatului’ să nu fie întocmit dosar penal, dar şi pentru a acoperi costurile operaţiei pentru „victima” accidentului, escrocul i-a solicitat femeii suma de 5.250 de euro pe care să o trimită prin intermediul unui serviciu de transfer valori monetare. Femeia s-a conformat, iar după ce a transferat banii, presupusul avocat nu a mai fost de găsit”, a declarat miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna, Nicoleta Marin.

Potrivit acesteia, anul acesta pe raza judeţului Covasna s-au înregistrat patru cazuri de înşelăciune prin metoda „Accidentul”.

Pentru a nu cădea victime ale unor astfel de escrocherii, conducerea IPJ Covasna recomandă cetăţenilor să verifice informaţiile în astfel de situaţii, respectiv să afle dacă ruda respectivă este într-adevăr rănită sau a avut un accident.

Citeşte şi ATENŢIE la escroci. Metoda „împrietenirea”, noua cale a hoţilor de a înşela oamenii creduli