Metoda accidentul. Un bătrân disperat să-şi salveze fiul a căzut pradă escrocilor

Un bărbat de 67 de ani a căzut în plasa escrocilor care utilizează "metoda accidentul". El a fost sunat pe fix de către un fals avocat care i-a spus că fiul lui a avut un accident în Spania şi că trebuie să plătească 5.000 euro pentru a-l ajuta. Ca urmare a cazurilor tot mai dese de înşelăciune prin această metodă, poliţiştii ieşeni au organizat, vineri, '' percheziţii în Penitenciarul Iaşi, de unde au confiscat mai multe telefoane mobile.

22 nov. 2013, 10:44
Metoda accidentul. Un bătrân disperat să-şi salveze fiul a căzut pradă escrocilor

În mai puţin de jumătate de oră de la apelul telefonic, un tânăr s-a prezentat la locuinţa bărbatului disperat pentru a ridica banii. Tatăl a reuşit să facă rost rapid de 3.800 euro şi i-a dat. După ce a vorbit cu fiul său la telefon, a aflat că a fost înşelat şi a anunţat Poliţia, scrie ziaruldeiasi.ro.

„În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune. Recomandăm mare atenţie la situaţiile în care ni se prezintă telefonic cazuri grave, iar apoi ni se solicită sume importante de bani. Nu acceptaţi să depuneţi în conturi sau să înmânaţi unor persoane necunoscute bani sau obiecte de valoare. Indiferent cât de urgentă este situaţia prezentată, acţionaţi calm şi nu vă lăsaţi influenţat de presiunea venită din partea celui care vă solicită acest lucru. Infractorii care încearcă să păcălească oamenii acţionează prezentând astfel de poveşti şi îi fac pe aceştia să creadă că s-a întâmplat ceva grav, sperând că vor pica în plasa lor”, au precizat reprezentanţii IPJ Iaşi.

După ce înşelătoriile prin „metoda accidentul” au reapărut în Iaşi, autorităţile au organizat vineri descinderi în Penitenciarul Iaşi pentru a depista telefoanele mobile de pe care se realizează apelurile către victime.

CITEŞTE ŞI Preotul Penitenciarului Bacău, prins când introducea în unitate telefoane pentru deţinuţi, arestat