Metodă INEDITĂ de a jefui turiştii străini din Portul Constanţa. Află în ce se deghizează hoţii

Turiştii străini de pe navele de croazieră care fac escale în Portul Constanţa, timp în care vizitează oraşul, au devenit ţinta hoţilor, aceştia jefuindu-i în general de bani după ce pretind că sunt poliţişti.

12 oct. 2013, 14:25
Metodă INEDITĂ de a jefui turiştii străini din Portul Constanţa. Află în ce se deghizează hoţii

Mai multe cazuri de acest gen au fost reclamate de turişti la poliţie în ultimele luni, într-o astfel de situaţie fiind un turist german căruia, la sfârşitul acestei săptămâni i-a fost furat portofelul în timp ce se plimba împreună cu alţi cetăţeni străini în portul turistic Tomis.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au informat, sâmbătă, că falsul poliţist, un constănţean în vârstă de 50 de ani, a fost prins şi prezentat instanţei de judecată, pe numele său fiind emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile.

VEZI ŞI Gestul UIMITOR al unor hoţi, care a lăsat MASCĂ poliţia. „Este prima oară în carieră când văd asta”

Incindentul survine după ce, la sfârşitul lunii trecute, un turist francez de 76 de ani ce se plimba în zona peninsulară a Constanţei a fost acostat de o persoană necunoscută care, prin uzurparea calităţii de poliţist, i-a sustras din borsetă suma de 1.000 de euro. Şi în acest caz, hoţul, un constănţean de 41 de ani, a fost prins şi încarcerat.

Anchetatorii au declarat că turiştii străini, în special cei în vârstă, sunt înşelaţi şi prădaţi prin metoda denumită „Maradona”, scrie Agerpres. Escrocii profită de faptul că cetăţenii străini nu ştiu limba română, le arată o aşa zisă legitimaţie de poliţist, după care le solicită acestora actele la control, timp în care îi deposedează de bani şi diverse bunuri.


loading...