Metoda inedită pe care o aplică un preot din Botoșani ca să-i determine pe copii să înveţe, dar și să meargă la biserică: „Nu sunt mulţi bani, dar cei pe care îi avem îi chivernisim cât putem de bine”

Un preot din satul Hilişeu-Crişan, jud. Botoșani, a găsit o metodă inedită prin care să-i stimuleze pe copii să învețe și să meargă la biserică. Duhovnicul le acordă burse, de două ori pe an, banii provenind din donațiile enoriașilor.

06 iul. 2023, 15:36
Metoda inedită pe care o aplică un preot din Botoșani ca să-i determine pe copii să înveţe, dar și să meargă la biserică: „Nu sunt mulţi bani, dar cei pe care îi avem îi chivernisim cât putem de bine”

Cătălin Florin Istrate este preot la biserica din Hilişeu-Crişan, o localitate mică aflată aproape de granița de nord a României cu Ucraina, la 50 de kilometri de municipiul Botoșani. El a găsit o modalitate inedită și eficientă de a-i determina pe copiii din sat să învețe cu drag.

Metoda inedită pe care o aplică un preot din Botoșani ca să-i determine pe copii să înveţe

Voi trebuie să fiţi mândre că sunteţi copii buni la şcoală! Pentru că e foarte important, e viitorul vostru în joc!„, le spune părintele fetelor premiate.

Nu sunt mulţi bani, dar cei pe care îi avem îi chivernisim cât putem de bine, nu-i risipim„, spune Catalin Florin Istrate, potrivit observatornews.ro.

Ideea acordării acestor burse s-a născut înainte de Crăciun, iar la finele anului trecut, Consiliul Eparhial a şi aprobat-o.

Gabriela Ungureanu, e clasa a VII-a şi a luat premiu „pentru participarea la biserică şi pentru notele obţinute la învăţătură„. „Văd un lucru bun, încurajează şi tineretul. Eu aşa gândesc. Să vină în casa lui Dumnezeu să se roage, să vadă„, crede Nicolae Ungureanu, tatăl Gabrielei.

Pentru mine, şcoala este foarte importantă deoarece fără şcoală nu ajungi nicăieri. Pe viitor îmi doresc să devin poliţistă„, spune Delia Zaharia, care a terminat clasa a V-a cu nota 10 pe linie.

Peruși și o pungă cu mâncare pentru copii care merg duminică de duminică la biserică

Dacă pe cei mai silitori îi motivează financiar, părintele are şi alte proiecte pentru copii şi tineri.

Cel care va reuşi să participe la toate slujbele de duminică, din perioada vacanţei de vară, la începutul anului şcolar va primi cadou un peruş cu colivie şi o pungă de mâncare. În felul acesta să-l responsabilizăm să aibă grijă şi de un animal de companie„, adaugă părintele Istrate, potrivit sursei citate.