Metoda inedită prin care poți reduce facturile la căldură! Șurubelnița, cheia unei ierni călduroase și economice

În sezonul rece, majoritatea românilor se gândesc cum să reducă facturile la căldură fără să fie nevoiți să umble cu pilota pe ei prin casă. Însă, foarte puțini sunt cei care știu că șurubelnița este cheia unei ierni călduroase.

20 ian. 2024, 22:50
Metoda inedită prin care poți reduce facturile la căldură! Șurubelnița, cheia unei ierni călduroase și economice
Metoda inedită prin care poți reduce facturile la căldură!

Metoda inedită prin care poți reduce facturile la căldură! Chiar dacă nu o să îți vină să crezi, cu o simplă șurubelniță poți să reduci substanțial facturile la căldură.

Citește și Soluția guvernanților ca 400.000 angajați cu salariul minim pe economie să nu piardă din net după eliminarea scutirii de taxe pentru 200 de lei

Metoda inedită prin care poți reduce facturile la căldură!

În perioada iernii, foarte multă căldură iese prin ramele de la geamuri, spun specialiștii în tâmplărie PVC. Însă, dacă strângi un singur șurub la termopan poți reduce foarte mult acest fenomen și pe deasupra vei rămâne și cu mai mulți bani în portofel.

Anul acesta românii vor avea facturi mai mari la căldură, în ciuda faptului că temperaturile din apartamente nu sunt extraordinar de mari.

Ultimele facturi primite de unii români arată că aceștia scot mai mulți bani din buzunar în această perioadă a anului, față de prima parte a iernii trecute.

Tarifele avantajoase au expirat așa că marile companii de utilități au crescut prețul energiei.

Cu toate acestea, românii trebuie să știe că există câteva trucuri care le vor reduce substanțial facturile la căldură, iar reglarea termopanelor este unul dinte ele.

Specialiștii în tâmplărie PVC spun că primul pas este trecerea termopanelor în regim de iarnă sau vară, în funcție de sezon. Acest lucru îl poate face oricine fără să fie nevoie de un specialist.

Geamul de termopan este o fereastră formată din două geamuri, între care se introduce aer uscat pentru a asigura o izolare termică eficientă.

Odată cu trecerea timpului, ferestrele cu geam termopan se lasă și au nevoie de intervenție pentru a nu se degrada. Atunci când observi că ferestrele nu se mai închid ca și atunci când au fost montate și că se simte curent în jurul lor, înseamnă că au nevoie să fie reglate.

Acest lucru poate fi făcut pur și simplu cu o simplă șurubelniță. Tot ce trebuie să faci este să cauți bulbul de pe marginea ferestrei și apoi cu ajutorul șurubelniței, încearcă să-l strângi. Astfel vei regla presiunea și vei scăpa de grija facturilor uriașe la căldură.

Citește și Șeful CNPP anunță ce pensii vor crește cel mai mult în 2024: ”Oamenii aceia au contribuit o perioadă lungă de timp, dar au avut salariul minim pe economie”