Metodă mai puţin obişnuită de slăbit dezvăluită de dr Mihail Pautov: „Apare o secreție mai mare de hormoni tiroidieni care dă un boost metabolismului bazal și ne ajută să slăbim mai ușor”

Medicul chirurg Mihail Pautov a devenit viral în mediul online după ce a început să posteze studii, soluții, chiar trucuri pentru o viață sănătoasă, care au avut mare priză la public.

28 feb. 2023, 12:11
Metodă mai puţin obişnuită de slăbit dezvăluită de dr Mihail Pautov: „Apare o secreție mai mare de hormoni tiroidieni care dă un boost metabolismului bazal și ne ajută să slăbim mai ușor”

În plus, Mihail Pautov prezintă în fiecare sâmbătă emisiunea „Medicool” la Antena 1. Recent, medicul a postat un videoclip în care vorbeşte despre o metodă neobişnuită de pierdere a kilogramelor în plus. Acesta explică pe înțelesul tuturor ce se întâmplă la nivelul organismului atunci când slăbim. Dr Pautov spune că frigul este de mare ajutor atunci când ne dorim să scăpăm de kilogramele în plus.

Vreau să îți dau un foarte mic truc care te poate ajuta să slăbești și, practic, se adaugă la alte lucruri pe care le faci tu pentru a slăbi. De la început trebuie să stabilim că numărul de calorii care intră trebuie să fie mai puține decât caloriile pe care le arzi. Adică mănânci mai puțin și arzi mai mult. Totuși, vreau să ne concentrăm la cum ardem acele calorii. Le putem arde prin sport și e important să facem sport, le ardem prin… mișcare. Prin ceea ce facem noi în viața de zi cu zi și le ardem prin metabolismul bazal.

Citeste si Dieta săracului. Poţi slăbi până la 30 de kilograme în câteva luni. Mihaela Bilic: „Cea mai simplă și rapidă cură de slăbire”

E dovedit că acest metabolism bazal este mai mare iarna, când afară este frig și tu te expui la frig. Atunci corpul tău se antrenează prin a se încălzi. Este o normală hipertrofiere a glandei tiroide care produce mai mulți hormoni tiroidieni, cu precădere T4, adică tiroxina. Această tiroxină se duce la orice celulă din corpul nostru și o face să lucreze mai mult. Practic ne crește puțin metabolismul.

Nu prea ne expunem la frig pentru că este cald în casă, cald la muncă, cald în mașină. Ceea ce facem prea puțin este să ne expunem voit la frig. Putem face dimineața un duș de cel puțin un minut care să fie rece, nu periculos de rece, de inconfortabil de rece și după ieșim afară din apa aia și lăsăm corpul să se încălzească singur. După două-trei săptămâni s-a observat într-un studiu că apare o secreție mai mare, naturală, de hormoni tiroidieni care dă un boost acestui metabolism bazal și ne ajută să slăbim mai ușor‘, a dezvăluit Mihail Pautov pe Instagram.