Metoda prin care CFR vrea să scadă numărul celor care merg cu „NAŞUL”

Începând de anul viitor, conductorii și șefii de tren vor putea să vândă bilete în vagoane datorită unei tablete și a unei imprimante portabile. Noua metodă prin care se pot cumpăra biletele CFR ar putea scădea numărul celor care circulă cu ,,Naşul", datorită controalelor sporite. Cei care urcă însă în tren din staţii în care există case de bilete vor scoate mai mult din buzunare deoarece vor plăti o taxă de penalizare.

08 oct. 2015, 11:42
Metoda prin care CFR vrea să scadă numărul celor care merg cu „NAŞUL”

„Avem peste 2000 de conductori şi şefi de tren, 100 de inspectori de bilete care sunt deasupra lor şi fac control şi încă 250 de conductori la vagoanele de dormit şi cuşete”, a explicat Iosif Szentes, directorul general al CFR Călători, potrivit digi24.ro.

La finalul acestui an se va organiza licitaţia pentru cumpărarea dispozitivelor.  „Imprimanta poate să plece de la 160 până în 300 de euro pe bucată, iar telefoanele sau tabletele, pentru că trebuie să aibă şi funcţia de scaner, probabil că preţul lor se va apropia de 1.000 de euro de bucată”, a precizat Szentes.

În cazul în care călătorii urcă dintr-o gară care are casă de bilete, în tren vor plăti mai mult pentru călătorie.

În primele şase luni ale anului, CFR Călători a transportat peste 27 de milioane de pasageri. Potrivit CFR, sub 5% dintre călători se urcă acum în tren fără bilet.

Citeşte şi Un tren de marfă a DERAIAT în Caraş-Severin. Traficul feroviar ar putea fi BLOCAT până miercuri