Metoda prin care poți să câștigi mai mulți bani gratis de la stat! Iată care sunt documentele de care ai nevoie

Cine nu și-ar dori să poată beneficia de mai mulți bani gratis de la stat. Află că există o metodă prin care îți poate fi recalculată pensia, astfel încât să ai un venit mai mare. Tot ce trebuie să faci este să te prezinți cu aceste documente.

22 sept. 2023, 12:49
Metoda prin care poți să câștigi mai mulți bani gratis de la stat! Iată care sunt documentele de care ai nevoie
Metoda prin care poți să câștigi mai mulți bani gratis de la stat! Iată care sunt documentele de care ai nevoie

Dacă vrei să te bucuri de mai mulți bani de la stat trebuie doar să ai în posesie aceste documente și să soliciți recalcularea pensiei. Pensionarii care au acumulat un stagiu de cotizare după ce au dobândit dreptul la pensie pentru limita de vârstă pot cere recalcularea pensiei.

Citește și: Femeile au încasat mai puţini bani decât bărbaţii anul trecut. Femeile au dominat domenii precum sănătate, învăţământ şi intermedieri financiare

„Pensia poate fi recalculată prin adăugarea veniturilor și/sau a stagiilor de cotizare, perioadelor asimilate stagiilor de cotizare prevăzute de lege și prin valorificarea altor documente de natură să conducă la modificarea drepturilor de pensie, nevalorificate la stabilirea acesteia. Pensionarii pentru limită de vârstă care, după dată înscrierii la pensie, realizează stagiu de cotizare, pot solicita recalcularea pensiei, în condițiile legii”, se arată în Legea pensiilor, la articolul 107.

Când se poate recalcula pensia:

  • Când e nevoie de adăugarea stagiilor de cotizare care nu au fost luate în calcul la stabilirea pensiei;
  • Când pensia trebuie recalculată prin valorificarea stagiilor de cotizare făcute după pensionarea de drept;
  • Când solicitantul depune documente suplimentare care nu există deja la dosarul din pensie și care pot influența cuantumul drepturilor de pensie.

Documente necesare pentru recalcularea pensiilor

Pentru ca pensia să fie recalculată, beneficiarii drepturilor trebuie să depună la Casa Teritorială de Pensii de care aparțin mai multe documente.

  • Cerere scrisă prin care se solicită recalcularea pensiei;
  • Cuponul de pensie;
  • Carnetul de muncă în original și copie, cu perioada solicitată;
  • Buletinul în original și copie.

În cazul în care pensia se va recalcula, noua sumă cuvenită va fi acordată începând cu luna imediat următoare celei în care a fost depusă cererea de recalculare.

Citește și: Câţi bani au făcut Maria Constantin şi Robert Stoica la nuntă. Au fost nume grele pe lista invitaţilor