Metoda prin care putem să prelungim viața aparatelor electrocasnice! Cum poate fi câștigată lupta împotriva căderilor de tensiune

Aparatele electrocasnice fac parte din viață de zi cu zi. Cu toată că în urmă cu doar câțiva zeci de ani oamenii trăiau și se descurcau fără ele, acum ele par să fie indispensabile pentru un trai liniștit. Iată cum putem să le prelungim durata de viață.
Filip Stan
06 aug. 2024, 16:23
Metoda prin care putem să prelungim viața aparatelor electrocasnice! Cum poate fi câștigată lupta împotriva căderilor de tensiune
Metoda prin care putem să prelungim viața aparatelor electrocasnice! Cum poate fi câștigată lupta împotriva căderilor de tensiune

Aparatele electrocasnice sunt extrem de importante pentru oameni în anul 2024, chiar și în mediul rulal. Viață noastră a ajuns să depindă în foarte mare parte de acestea, iar buna lor fucționare este pe lista noastră de priorități. Totuși penele de curent sau căderile de tensiune pot fi nocive pentru „sănătatea” aparatelor noastre electrocasnice. Tocmia din acest motiv, în ultima vreme, s-a observat o creștere notabilă a cererii pentru sisteme de stocare a energiei, ca urmare a frecventelor întreruperi de curent și a fluctuațiilor de tensiune provocate de caniculă. Aceste probleme sunt tot mai întâlnite în contextul temperaturilor extreme, care afectează stabilitatea rețelei electrice.

Citește și: A intrat în vigoare „dreptul la reparare”. Directiva protejează posesorii de produse electrice şi electrocasnice

Sistemele de stocare a energiei joacă un rol esențial în protejarea aparatelor electrocasnice împotriva variațiilor bruște de tensiune, asigurând astfel funcționarea neîntreruptă a acestora. În plus, aceste sisteme sunt relativ ușor de instalat, procesul putând fi finalizat în câteva ore. De asemenea, ele oferă o autonomie considerabilă, permițând unei fabrici să funcționeze independent de rețeaua de distribuție a energiei electrice pentru o perioadă de aproximativ 24 de ore, ceea ce contribuie semnificativ la menținerea operațiunilor neîntrerupte și la protejarea echipamentelor esențiale.

„Valul de căldură din luna iulie a acestui an va rămâne în istorie nu doar pentru zilele cu temperaturi de peste 40 °C, dar și pentru nopțile care au adus numeroase recorduri absolute. În decurs de numai patru zile, a fost egalată sau depășită temperatura maximă absolută lunară la 23 de stații meteo și au fost doborâte și recorduri meteo de acum 88 de ani. În astfel de perioade de caniculă, întreruperile de la rețeaua electrică devin tot mai frecvente și mai îndelungate. Aceste întreruperi cauzează disconfort atât în locuințe, cât și în fabrici sau birouri. Din fericire, există soluții eficiente pentru a asigura continuitatea alimentării cu energie electrică, de la câteva ore până la câteva zile, indiferent dacă aveți sau nu panouri fotovoltaice instalate” a declarat Cornel Eftenoiu, fondator și CEO al Darcom Energy.

Pentru consumatorii care nu dispun de panouri fotovoltaice, sistemele de stocare a energiei reprezintă o soluție extrem de practică și eficientă. Aceste sisteme sunt proiectate pentru a se conecta la rețeaua electrică și funcționează similar cu un UPS. Ele au capacitatea de a stoca energia electrică în momentele în care rețeaua este activă și o eliberează atunci când este necesar, asigurând astfel continuitatea furnizării de energie. În ultimele 12 luni, numărul de instalări pentru aceste sisteme a crescut considerabil, urcând de la aproximativ 100 de unități instalate anul trecut la câteva sute de cereri în ultimele două luni. Costul pentru instalarea unui astfel de sistem, care poate asigura alimentarea cu energie a unei locuințe sau a unui birou timp de cel puțin o oră, este în jur de 2.000 de euro. Un alt beneficiu important al acestor sisteme este capacitatea lor de a proteja echipamentele electrice de fluctuațiile de tensiune care pot cauza deteriorări și pot afecta garanția aparatelor.

Pentru cei care dețin deja un sistem fotovoltaic, sistemele de stocare a energiei sunt extrem de utile, deoarece permit acumularea energiei generate de panourile solare pentru a fi utilizată ulterior. În plus, ele facilitează un management inteligent al energiei, optimizând utilizarea resurselor și asigurând o mai bună eficiență energetică.

„Aceste soluții vin complet configurate, iar montajul este de tip plug and play și nu durează mai mult de câteva ore. Faptul că sunt compacte și vin într-un dulap metalic nu necesită spațiu dedicat de stocare, iar timpul de instalare este minim. Aceste sisteme ajută la managementul inteligent al energiei și protecția împotriva fluctuațiilor, pe lângă alimentarea continuă cu energie. Un aspect foarte important este că trecerea de la rețea la stocare se face sub o secundă, ceea ce înseamnă că alimentarea și funcționarea echipamentelor electrice nu se întrerupe” a adăugat Cornel Eftenoiu.

Citește și: Adio Arctic! Cel mai mare producător de electrocasnice din România îşi schimbă numele

DailyBusiness
Marcel Ciolacu: „Am ales ordinea și nu haosul. România trebuie să aibă un președinte care are deja o majoritate parlamentară”
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Prezența la vot – Alegeri prezidențiale 2025, turul 1. Aici poți vedea LIVE rezultatele de la BEC. Până la ora 16.00 au votat peste 7 milioane de români. Update
Capital.ro
Reguli noi pentru ITP. Ordin direct de la UE. Se va aplica vehiculelor mai vechi de 10 ani
Playtech.ro
Vârsta de pensionare în funcție de data nașterii: Află când te poți retrage din activitate
DailyBusiness
Litoralul pentru toţi 2025. Ce prețuri sunt la cazări și care sunt stațiunile în care pot pleca românii
Adevarul
Cum a evoluat apetența românilor pentru vot în 35 ani de democrație. În 2025, cel mai mare număr de secții în diaspora
wowbiz.ro
Doliu în familia Mariei Ciobanu! Mesajul sfâeșietor al interpretei de muzică populară
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Prognoza meteo aduce vești proaste pentru România. Uită de soare!
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Cine este ultima persoană cu care a vorbit Răzvan înainte să se înece în lacul Colibița! Ies la iveală detalii cutremurătoare: „Mi-a mulțumit că i-am trimis bani”
Cancan.ro
Zamfirița din Brașov s-a mutat în Italia și, într-o zi, s-a trezit cu Papa Francisc la ușă. Ce i-a cerut și câți bani i-a dat suveranul pontif
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Doliu în muzica populară din România. Ionuț Dolănescu a dat vestea: Azi ne a părăsit...
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
VIDEO Diana Șoșoacă i-a votat pe Corneliu Zelea Codreanu și Nicolae Ceaușescu la prezidențiale: „Puteți să îmi dați amendă cât vreți”
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Pensiile care se dublează începând din luna mai. Românii care vor primi bani retroactiv
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Generalul cu cea mai mare pensie din MApN. Câștigă mai mult decât Nicolae Ciucă sau președintele interimar Ilie Bolojan