Metoda şocantă aleasă de un club pentru a amâna un meci. A anunţat că unul dintre fotbaliştii săi a murit

Un club de fotbal din Dublin și-a cerut scuze public după ce a informat că unul dintre jucătorii săi a încetat din viaţă.

28 nov. 2018, 09:09
Metoda şocantă aleasă de un club pentru a amâna un meci. A anunţat că unul dintre fotbaliştii săi a murit

Ballybrack FC a anunțat că unul dintre jucătorii săi Fernando Nuno La-Fuente a murit într-un accident de motocicletă. Meciul cu Arklow Town a fost astfel amânat și la celelalte partide ale etapei s-a ținut câte un moment de reculegere.

Informația a apărut inclusiv în presă, în ziarul The Herald, dar președintele ligii, David Moran, a devenit suspicios: „Nu am putut obține alte informații. Am sunat la club, la spitale, peste tot. Nimeni nu știa nimic despre acest jucător. Unii dintre colegii lui au spus că a plecat în Spania acum o lună, dar atât„.

Ulterior s-a descoperit că La-Fuente se afla în țara natală, iar Liga a dat un comunicat oficial în care scria că „anunțul morții jucătorului de la Ballybrack n-are nici o bază reală„. Moran a confirmat că va lua măsuri disciplinare împotriva clubului, care ar fi fabricat zvonurile special ca să amâne meciul cu Arklow Town: „N-am mai văzut așa ceva. Nu știu ce măsuri se impun și ce reguli au fost încălcate, va trebui să studiem bine regulamentul, nu cred că există un precedent„.

Ballybrack FC a remis un comunicat la rândul său: „Persoana responsabilă de popularizarea aceastei informații a fost concediată. Ne cerem scuze pentru această eroare incredibilă, nu ne stă în caracter să facem așa ceva„.