Metode simple care te ajută să consumi mai puţin combustibil

Pentru mulți dintre noi, mersul cu mașina este cel mai confortabil mijloc de transport. Atunci când ai o mașină, te poți deplasa oriunde dorești, însă din păcate, există o problemă cu care se confruntă orice șofer, şi anume consumul.

05 dec. 2017, 13:25
Metode simple care te ajută să consumi mai puţin combustibil

Metode simple care te ajută să consumi mai puţin combustibil:

1. Nu călca prea tare pedala de accelerație. Nu urca în viteză mai mult decât ai nevoie. În primul rând, trebuie să accelerezi susţinut, în al doilea rând, e bine să ştii că, dacă accelerezi de la 0 până la 60 km/h, vei consuma semnificativ mai mult decât dacă accelerezi doar până la 50 km/h.

2. Turează motorul corect. Cel mai indicat mod de a folosi un motor atunci când dorim să avem rapoarte foarte bune consum/cost şi reparaţii/performanţe este să il utilizăm schimbând treptele de viteză destul de repede în sus, fără a ţine motorul subturat (să înceapă să tremure), dar şi fără a-l tura excesiv, potrivit secretele.com.

3. Ai grijă la trafic. Acceleraţiile dese urmate de frânări determină creşterea consumului, nu doar pentru că motorul consumă mai mult carburant când accelerezi, dar mai ales pentru că, energia se pierde prin frânarea ce are loc uneori la doar câteva secunde distanţă. Dacă vom reuşi să vedem dinainte ce se va întâmpla într-o anumită situaţie, de exemplu fiind atenţi la culoarea şi sincronizarea semafoarelor, nu vom mai accelera şi frâna atât de des şi vom păstra viteza de deplasare relativ constantă, deci motorul nu va fi nevoit să ardă carburant pentru a o transforma în forţă de acceleraţie.

4. Nu mai folosi atât de des aerul condiționat. Nu spun să mergi fără aer condiţionat, în mijlocul verii, însă atât timp cât nu e nevoie de el, e mai bine să foloseşti doar ventilaţia maşinii, pe cât posibil.

5. Golește mașina de lucruri inutile. În mod ciudat, oamenii cară în mașină tot felul de lucruri inutile, care nu fac decât să îngreuneze mașina. Îți propunem următorul sfat: curăță portbagajul, dacă mergi prin oraş nu-ţi umple complet rezervorul ci lasă-l undeva la jumătate. Fiecare 35 de kg suplimentari îţi vor creşte consumul maşinii cu circa 1-1.5%.

Citeşte şi ATENŢIE, ŞOFERI! REGULA CELOR 2 SECUNDE îţi poate salva viaţa. Ce trebuie să faci la volan VIDEO


loading...
Partenerii noștri