Metode simple cum să ai internet wireless peste tot şi la capacitate maximă

Conexiunea prin WiFi nu este sfântă și nicidecum nu treci prin zeci de pereți, indiferent cât de bun e routerul. Din fericire, există tot felul de trucuri ca să mărești raza de acțiune.

28 iul. 2015, 08:50
Metode simple cum să ai internet wireless peste tot şi la capacitate maximă

Când vine vorba de o conexiune bună la Internet prin WiFi, indicat este să alegi cel mai bun router. Dacă te interesează ca semnalul să ajungă pe o rază cât mai mare, important este să te uiți în lista de specificații a dispozitivului după așa ceva.

În final, dacă un router nu este suficient, producătorii mai oferă și alte gadgeturi care prelungesc semnalul până acolo unde ai nevoie. Sunt câteva trucuri de care să ții cont, iar mai jos sunt cinci dintre acestea.

Crește acoperirea rețelei WiFi prin upgrade

Standardul wireless 802.11ac este cel mai nou și mai rapid standard pentru rețele WiFi, asigurând viteze de transfer al datelor de trei ori mai mari decât standardul n. Pentru a putea folosi routerul la capacitate maximă mai este nevoie de o conexiune la Internet de mare viteză (Gigabit), dar și de dispozitive cu placă wireless în noul standard.

Când treci la un router mai bun, trebuie să iei în calcul unul cu viteze de transfer mari și care poate lucra, eventual, în benzile de frecvență 2,4GHz și 5GHz. Te va costa însă undeva la 500 de lei sau mai mult. 

Vezi toate trucurile prin care îți asiguri o acoperire cât mai bună a internetului wireless!