Metode vechi, ţepe noi: un brăilean a fost înşelat cu peste 16.000 de lei printr-o înşelăciune clasică

Un brăilean de 67 de ani a fost înşelat cu peste 16 mii de lei prin metoda 'acccidentul', bani pe care i-a dat unei persoane necunoscute, pentru a-şi scăpa de la închisoare ginerele care ar fi provocat un accident de circulaţie, informează un comunicat de presă remis vineri, de IPJ Brăila, transmite Agerpres.

16 ian. 2015, 15:47
Metode vechi, ţepe noi: un brăilean a fost înşelat cu peste 16.000 de lei printr-o înşelăciune clasică

Tudorel V., de 48 de ani, din municipiul Brăila, a fost reţinut joi pe ordonanţă şi prezentat vineri Judecătoriei Brăila, cu propunere de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. Instanţa de judecată a respins această propunere şi a dispus cercetarea lui în stare de libertate, sub control judiciar, având interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale l-au depistat pe 14 ianuarie 2015 pe cel în cauză stabilind că ar fi ridicat suma de 16.400 de lei de la persoana vătămată M.G., înşelată prin metoda ‘accidentul’.

Conform sursei citate, în seara zilei de 3 ianuarie, la ora 20.00, ofiţerul de serviciu de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila a fost sesizat de către un brăilean de 67 de ani, cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, în jurul orei 16.10, a fost victima unei înşelăciuni prin metoda ‘accidentul’.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au efectuat cercetări şi au stabilit că reclamantul a fost apelat pe telefonul fix de către o persoană care plângea şi afirma că a produs un accident rutier, dându-se drept ginerele său şi convingându-l să-i trimită bani, pentru a scăpa de închisoare.

Apelantul necunoscut i-a indicat victimei să se întâlnească cu un tânăr în zona unui hotel din Brăila şi să-i dea acestuia bani, lucru care s-a şi întâmplat.

După aproximativ două ore, bărbatul şi-a sunat ginerele şi şi-a dat seama că a fost înşelat şi a sesizat poliţia.

Prejudiciul este în valoare de 16.400 lei, iar cercetările sunt continuate pentru identificarea tuturor persoanelor care au participat la comiterea faptei.