Metrorex a terminat de săpat tunelul Magistralei 5 de metrou. Drumul Taberei va avea metrou în semestrul II din 2018

Metrorex a finalizat săpăturile tunelului Magistralei 5 de metrou, pe acesta urmând a se putea circula în al doilea semestru din 2018, a anunțat, joi, Marin Aldea, directorul general al Metrorex.

27 iul. 2017, 09:46
Metrorex a terminat de săpat tunelul Magistralei 5 de metrou. Drumul Taberei va avea metrou în semestrul II din 2018

„Marcăm o etapă importantă a acestui proiect, terminarea excavațiilor, scoaterea scutului, terminarea ultimului tunel. Sfânta Filofteia a săpat așa cum probabil că ați și văzut în materialele pe care noi vi le-am prezentat, 149.000 de metri cubi și circa 4,4 km, în timp ce Sfânta Varvara a săpat în jur de 138.000 de metri cubi și circa 4 km. Acest proiect complex de metrou se întinde pe o lungime de circa 7 km, are zece stații, un depou la Valea Ialomiței. Stadiul la care ne aflăm acum de realizare este de 91-92% în ceea ce privesc lucrările de structură și circa 45-46% la lucrările de finisaje. Până la finele anului ne-am propus ca lucrările de structură să le finalizăm, iar finisajele în primul semestru al anului următor. Așa cum v-am mai spus, ne-am propus ca acest proiect să fie finalizat la sfârșitul semestrului I — începutul semestrului II al anului viitor. Probabil că, în partea a doua a semestrului II, vom circula pe această magistrală”, a declarat Marin Aldea, potrivit Agerpres.

El a precizat că pe Magistrala 5 de metrou vor circula trenuri din flota existentă și că, în prezent, compania lucrează la caietul de sarcini pentru achiziția unui nou pachet format din 13 trenuri, dar finalizarea ei va dura în jur de un an și jumătate sau chiar doi.

Aldea a mai spus că sistemul se semnalizare și siguranță a traficului se află în procedură de achiziție.

Magistrala 5 de metrou, Secțiunea Râul Doamnei — Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiței, este compusă din 10 stații metru și un depou.

Proiectul este finanțat din fonduri nerambursabile în cadrul programului Operațional Sectorial — Transport 2007—2013 și Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 — 2020. Magistrala 5 are trei secțiuni: Eroilor — Drumul Taberei, Eroilor — Iancului, respectiv Iancului — Pantelimon.