Metrorex anunţă creşterea perioadei de aşteptare a trenurilor în staţii. Veşti proaste pentru bucureşteni

Metrorex anunţă creşterea perioadei de aşteptare a trenurilor în staţii. Potrivit sursei citate, bucureştenii vor aştepta cu 2 minute mai mult metrourile în afara orelor de vârf.

25 mart. 2021, 19:52
Metrorex anunţă creşterea perioadei de aşteptare a trenurilor în staţii. Veşti proaste pentru bucureşteni
Metrorex anunţă creşterea perioadei de aşteptare a trenurilor în staţii. Veşti proaste pentru bucureşteni

Metrorex anunţă creşterea perioadei de aşteptare a trenurilor în staţii, în afara orelor de vârf, începând de vineri.

Metrorex anunţă creşterea perioadei de aşteptare a trenurilor în staţii

„Ajustarea intervalului de succedare în afara orelor de vârf nu pune în pericol funcţionarea la parametri optimi a vreunei magistrale de metrou, acest lucru fiind asigurat şi de un număr corespunzător de personal specializat”, a transmis compania.

„Începând cu data de 26 martie, în afara orelor de vârf, intervalele de succedare a trenurilor de pasageri vor creşte cu cel mult două minute”, a transmis, joi, Metrorex, menţionând că măsura a fost luată în contextul prelungirii stării de alertă.

Conform sursei citate, în orele de vârf – 7:00-10:00 şi 15:00-20:00 – intervalul de succedare rămâne neschimbat pe toate magistralele de metrou.

„Ajustarea intervalului de succedare în afara orelor de vârf nu pune în pericol funcţionarea la parametri optimi a vreunei magistrale de metrou, acest lucru fiind asigurat şi de un număr corespunzător de personal specializat. În acelaşi timp, măsurile dispuse se înscriu şi în strategia generală de eficientizare a companiei”, au precizat reprezentanţii Metrorex.

Citeşte şi Ministrul Transporturilor a făcut anunţul: Consiliul de Administrație Metrorex a fost DEMIS!

Chioşcurile de la metrou dispar de săptămâna viitoare. Adio covrigi cumpăraţi din subteran, Metrorex cere eliberarea spaţiilor comerciale în regim de urgenţă

Într-un comunicat remis joi, Metrorex precizează că a luat această măsură deoarece, în urma analizelor efectuate pe teren, s-a constatat că spaţiile comerciale care activează în reţeaua de metrou pun în pericol siguranţa transportului subteran, cu afectarea directă a exigenţelor de securitate la incendiu şi evacuarea persoanelor în caz de urgenţă.

Citeşte şi Metrorex are un director general de la Romaero. Scandal URIAŞ legat de sporuri

„În acest context, ţinând seama şi de expirarea contractului încheiat cu firma care administrează spaţiile comerciale, a notificărilor transmise anterior prin care Metrorex a solicitat în repetate rânduri dezafectarea acestor spaţii, dar şi ca urmare a Raportului de control întocmit de Metrorex cu privire la luarea măsurilor ce se impun în concordanţă cu respectarea Normativului pentru proiectarea Construcţiilor şi Instalaţiilor Specifice de Metrou privind prevenirea şi stingerea incendiilor, Metrorex a notificat firma care administrează spaţiile comerciale ca, în regim de urgenţă, să fie eliberate şi predate către administratorul reţelei de transport subteran toate spaţiile comerciale amplasate în incinta staţiilor de metrou până la data de 02.04.2021.

Continuarea activităţii spaţiilor comerciale amplasate în calea de evacuare din incinta metroului periclitează securitatea persoanelor în caz de urgenţă, precum şi evacuarea rapidă şi sigură a acestora. Mai mult, acestea creează un mediu nefavorabil pentru publicul călător prin aglomerarea mărfurilor în afara spaţiului comercial, supraaglomerarea cu mărfuri combustibile, băuturi alcoolice şi comercializarea produselor de patiserie. Precizăm că Metrorex nu va ezita să ia toate măsurile ce se impun pentru a reda publicului călător condiţii de transport civilizate, în siguranţă şi în conformitate cu standardele europene”, se arată în comunicatul de presă.