Metrorex nu garantează că metroul din Drumul Taberei va fi inaugurat în decembrie. "Nu depinde de noi"

Publicat: Marţi, 08 Octombrie 2019 16:14 // Actualizat: Marţi, 08 Octombrie 2019 16:14 // Sursa: romaniatv.net

Lucrările care condiţionează punerea în funcţiune, cu călători, a Magistralei 5 de metrou pot fi realizate până în luna decembrie 2019, a declarat marţi directorul general al Metrorex, Marin Aldea. Totuşi, compania Metrorex nu mai garantează că metroul din Drumul Taberei va fi inaugurat în decembrie, aceasta deoarece se află în litigiu cu constructorul magistralei şi pentru că nu există un termen contractual pentru inaugurare, ci doar unul estimat.

"Lucrările care condiţionează punerea în funcţiune cu călători a Magistralei 5 de metrou pot fi realizate până la sfârşitul anului, în luna decembrie. Pentru asta am insistat şi am somat constructorul să îşi facă treaba. Nu lucrăm în locul constructorului. Mai mult decât a merge pe şantier, a-i soma să îşi facă treaba, pentru că noi avem bani în buget... Ţinta noastră este decembrie, dar nu depinde de noi", a afirmat Marin Aldea, după deschiderea evenimentului Zilele Feroviare.

Potrivit directorului Metrorex, structura a fost realizată în proporţie de 97%, iar finisajele - 85%. "Întrucât suntem în proces cu Asocierea Astaldi, nu pot să vă spun că există un termen exact pe care ei să şi-l asume sau nu. Ei l-au asumat public şi au spus decembrie 2019. Asta am spus şi noi, asta a spus şi domnul ministru, asta v-o repet şi pentru asta noi insistăm.

Merg pe şantier săptămânal şi chiar şi de mai multe ori pe săptămână şi de fiecare dată am grijă, dacă găsesc probleme, să notific constructorul să accelereze lucrările şi să îşi respecte angajamentele asumate", a continuat directorul general al Metrorex.

Citeşte şi Gabriela Firea susţine că Răzvan Cuc i-a dat asigurări că Magistrala 5 de metrou va fi deschisă până la sfârşitul anului

În ceea ce priveşte datoriile către firma de mentenanţă, Aldea a informat că în următoarele zile se va semna actul adiţional la contractul de servicii publice şi se vor întruni condiţiile legale pentru deschiderea de finanţare. "Am avut discuţii pe această temă cu domnul director general de la Alstom şi în zilele următoare vom plăti prima tranşă din datorie urmând ca până la finele acestui an să plătim întreaga datorie.

Litigiul nu influenţează automatizarea pe M5. Nu are nicio legătură. Pentru sistemul de siguranţă şi automatizare a traficului avem bani prevăzuţi în buget, deci nu există niciun motiv ca ritmul lucrărilor să fie diminuat", a susţinut Marin Aldea.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Magistrala 5 metrou marin aldea metrou Drumul Taberei zilele feroviare
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
daca sunt in articol si in arraay daca sunt in articol si in arraay
1
EUR
4.7556
RON
20 Oct
noapte 8 °
zi 23 °
Ultimele joburi adaugate
24 H