Metrorex vrea să organizeze licitaţie pentru achiziţia a 13 trenuri ce vor circula pe tronsonul Eroilor-Drumul Taberei

Metrorex vrea să scoată la licitație, până la sfârșitul acestui an, un pachet de 13 trenuri care vor circula pe Magistrala 5, secțiunea Eroilor - Drumul Taberei, a declarat, miercuri, directorul general al companiei, Marin Aldea, la "Zilele Feroviare 2017 - Summit-ul de Investiții Feroviare Railway PRO".

04 oct. 2017, 11:47
Metrorex vrea să organizeze licitaţie pentru achiziţia a 13 trenuri ce vor circula pe tronsonul Eroilor-Drumul Taberei

„Situația pe Magistrala 5, și vorbim aici de secțiunea Eroilor — Drumul Taberei, acolo se lucrează. Stadiul fizic de realizare pentru lucrări de structură este de circa 90-92%, iar pentru lucrările de finisaje 48-50%. Se lucrează. Legat de trenuri, că m-ați întrebat de trenuri, noi suntem în faza de a semna un act adițional la contractul pe care îl avem cu consultantul care va avea ca sarcini revizuirea caietului de sarcini și, în cel mai scurt timp, probabil până la sfârșitul acestui an, vom scoate la licitație un pachet de 13 trenuri care vor fi utilizate pe secțiunea Drumul Taberei — Eroilor, secțiune care este în execuție”, a spus Marin Aldea.

În ceea ce privește lucrările de instalații, acesta a afirmat că Metrorex se află în faza de analiză a ofertelor pentru sistemul de siguranță și automatizare a traficului.

„Avem oferte de la companii de top, care pot realiza acest sistem de siguranță și automatizare a traficului așa cum noi l-am propus într-un termen care părea greu de realizat la început și, totuși, doi ofertanți s-au prezentat. Înseamnă că ei sunt capabili să ducă la bun sfârșit acest proiect… Analiza se va finaliza până la sfârșitul acestei luni — începutul lunii viitoare. Eu sper ca în cursul lunii noiembrie, chiar poate la începutul lunii noiembrie, să încheiem contractul în cazul în care nu avem contestații”, a declarat Aldea.

Întrebat despre Magistrala 6, directorul Metrorex a afirmat că nu a fost lansată licitația, iar înainte de a fi lansată trebuie aprobare de la Agenția Internațională de Cooperare a Japoniei. Aldea a precizat că a avut o întâlnire săptămâna trecută cu reprezentații Agenției.

„Cu privire la Magistrala 6 de metrou pot să spun că aplicația de finanțare din fonduri europene nerambursabile a fost finalizată, a fost încărcată în sistemul MySMIS, urmează a fi transmisă la Comisia Europeană pentru a face analiză”, a explicat Aldea.

Citeşte şi UE finanţează extinderea liniei 5 a metroului din Bucureşti cu peste 250 milioane euro