Mexic: Unsprezece cadavre având semne de tortură au fost descoperite la Veracruz

Unsprezece cadavre au fost găsite în apropierea unei zone turistice din oraşul mexican Veracruz, la o zi după ce Guvernul a comunicat că va desfăşura în zonă poliţia federală, în încercarea de a aduce pacea într-un dintre cele mai violente regiuni din statul sud-american, informează Reuters.

02 mart. 2017, 15:26
Mexic: Unsprezece cadavre având semne de tortură au fost descoperite la Veracruz

Trupurile a nouă bărbaţi şi două femei, unele dintre acestea prezentând urme de tortură, au fost găsite în interiorul şi în apropierea unui vehicul ce fusese raportat ca fiind furat. Două dintre cadavre au fost identificate.

În anul 2016 au fost raportate peste 20.000 de omucideri, cel mai ridicat nivel de la punerea în funcţie a preşedintelui mexican, Enrique Pena Nieto, în anul 2012.

”Executarea a 11 persoane în suburbiile dintre (portul) Veracruz şi Boca del Rio este un act de barbarism”, a declarat guvernatorul Miguel Angel Yunes, potrivit Mediafax.

”Este o confruntare între grupările criminale organizate, nu este un (atac) împotriva oamenilor din Veracruz”, a adăugat acesta. Membrii grupării criminale ar fi lăsat scris un mesaj în apropierea cadavrelor, dar nu au fost oferite detalii despre acesta.

Veracruz este cartierul general al unor carteluri precum Zetas, Jalisco New Generation, CJNG, ce-şi dispută teritorii ale traficului de droguri.