Michael Flynn, fostul consilier al lui Donald Trump, ştia că să minţi FBI este un delict

Fostul consilier pe probleme de securitate al preşedintelui Donald Trump, Michael Flynn, a declarat marţi că ştia că este un delict să minţi FBI, menţinându-şi totodată decizia de a pleda vinovat în această speţă disjunsă din ancheta privind complicitatea dintre echipa de campanie a lui Donald Trump şi Rusia în timpul alegerilor prezidenţiale din SUA din 2016, informează Reuters.

18 dec. 2018, 18:52
Michael Flynn, fostul consilier al lui Donald Trump, ştia că să minţi FBI este un delict

Judecătorul districtual Emmet Sullivan a avut o atitudine dură la adresa lui Flynn, despre care a spus că ”fără îndoială” şi-a vândut ţara, şi pe care l-a avertizat că riscă să fie condamnat la închisoare şi i-a oferit şansa să obţină o amânare a sentinţei. ”Nu-mi ascund dezgustul, dispreţul pentru acest delict”, a declarat Sullivan, remarcând faptul că Flynn i-a minţit pe oficialii de la Casa Albă care, la rândul lor, au minţit populaţia, potrivit Agerpres.

”Fără îndoială, acest lucru subminează tot ceea ce reprezintă steagul acela”, a adăugat judecătorul, referindu-se la drapelul american. ”Fără îndoială, v-aţi vândut ţara”, a mai spus judecătorul Sullivan.

Michael Flynn a pledat vinovat în decembrie 2017 la acuzaţia că a minţit FBI, îndeosebi în ceea ce priveşte conversaţiile sale cu ambasadorul Rusiei în SUA de la acea vreme, Serghei Kisliak. De asemenea, el a acceptat să coopereze cu justiţia.

Într-un document trimis instanţei, un consultant juridic al lui Flynn a remarcat că fostul consilier nu a fost avertizat, în timpul unei discuţii cu agenţi ai FBI, că a minţi Biroul Federal de Investigaţii reprezintă un delict, dar un avocat al lui Michael Flynn a declarat tribunalului marţi în timpul audierii pentru stabilirea sentinţei lui Flynn că generalul în retragere nu a fost prins în capcană, potrivit Agerpres.

Procurorul special care răspunde de ancheta privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA, Robert Mueller, a recomandat săptămâna trecută o pedeapsă fără detenţie pentru Michael Flynn, invocând ”ajutorul substanţial” acordat de acesta în cadrul investigaţiilor şi cariera lui Flynn în cadrul armatei.