Michael Jordan a intrat în topul miliardarilor lumii. Care este averea actuală a legendarului baschetbalist

Michael Jordan face parte din cei 290 noi miliardari recenzaţi anul acesta de revista Forbes. legendarul baschetbalist, proprietar al formaţiei Charlotte Hornets, din NBA, se află pe locul 1.741 între cei 1.826 de miliardari în dolari existenţi în momentul de faţă pe planetă.

02 mart. 2015, 18:38
Michael Jordan a intrat în topul miliardarilor lumii. Care este averea actuală a legendarului baschetbalist

Veniturile firmei Jordan Brand şi valoarea echipei de baschet Charlotte Hornets l-au propulsat pe Michael Jordan între miliardarii lumii. Fostul sportiv are 52 de ani şi este considerat cel mai bun jucător din istoria baschetului. Averea sa este estimată la 1,3 miliarde de dolari, mai multe de o jumătate de miliard valorând echipa sa din NBA. Michael Jordan se află pe locul 1.741 între cei 1.826 de miliardari în dolari aflaţi în top.

NBA, campionatul unde „Air Jordan” a scris istorie, dă mai mulţi miliardari în topul Forbes, cel mai bodat fiind Steve Ballmer, noul boss de la Los Angeles Clippers. Fostul CEO de la Microsoft, care a cheltuit două miliarde pentru a o achiziţiona pe Clippers, dispose încă de 21,5 miliarde şi este plasat pe locul 35 în topul Forbes actual. Co-fondatorul Microsoft, Paul Allen, patron lui Portland TrailBlazers, este pe locul 51 în clasament, cu 17,5 miliarde.

De asemenea, proprietarii francizelor Brooklyn Nets (rusul Mihail Prohorov), Miami Heat (Micky Arison), Denver Nuggets (Stan Kroenke) şi Orlando (Rich DeVos) se află şi ei printre miliardarii lumii.