MICHAEL SCHUMACHER îi îngrijorează pe medici. Soţia sa a luat o decizie de ultimă oră

MICHAEL SCHUMACHER se află în comă de aproape o lună. Au trecut 30 de zile de la accidentul grav suferit de Michael Schumacher la schi, pe pârtia Meribel, iar septuplul campion mondial de Formula 1 se află în continuare în comă, la spitalul din Grenoble, în timp ce informaţiile cu privire la starea sa de sănătate sunt cenzurate cu atenţie de medici şi de familie.

28 ian. 2014, 11:55
MICHAEL SCHUMACHER îi îngrijorează pe medici. Soţia sa a luat o decizie de ultimă oră

MICHAEL SCHUMACHER îi îngrijorează din ce în ce mai tare pe medici. Întrebat de AFP cu privire la starea de sănătate a lui Michael Schumacher, purtătorul de cuvânt al campionului german, Sabine Kehm, a revenit la ultimul raport medical, emis pe data de 17 ianuarie, calificând starea fostului mare pilot de Formula 1 ca fiind „stabilă”, dar mult mai „critică” decât înainte, fără a oferi alte amănunte.

Citeşte şi Mesaj de susţinere pentru Michael Schumacher, pe monoposturile Mercedes

În continuare, medicii sunt extrem de îngrijoraţi cu privire la starea sa, iar Gérard Audibert, responsabilul unităţii de reanimare neurochirurgicală de la Spitalul din Nancy a declarat: „Impactul traumei va provoca un edem. Este ca atunci când apare o umflătură după ce ţi-ai luxat glezna„.

Citeşte şi MICHAEL SCHUMACHER începe să înţepenească. Medicii întâmpină noi probleme

Profesorul Jean Mantz, şeful Departamentului de Anesteziologie la Spitalul Bichat Mourier-Beaujon-Louis din Paris, a declarat la rândul său: „Coma poate fi prelungită zile sau săptămâni, dar cu toate acestea durata medie de comă la leziunile cerebrale traumatice grave este de ordinul a 15 zile. Sunt rare cazurile când coma artificială depăşeşte trei săptămâni„.

Chiar dacă Schumacher şi-ar reveni, profesorul Mantz avertizează: „Momentul în care pacientul se poate recupera la nivel neurologic şi calitatea recuperării sunt imposibil de prezis cu certitudine astăzi„.

Profesorul Audibert spune şi el că un handicap definitiv într-un caz ca al lui Michael Schumacher poate fi constatat abia la doi an de la accident.

Pe acest fost de incertitudine, Corinna Schumacher, soţia campionului, a luat o decizie de ultimă oră. Conform presei din Germania, ea a decis ca Schumi să fie vizitat doar de familie şi prieteni foarte apropiaţi. Decizia a fost luată pentru a evita apariţia în presă a informaţiilor despre starea de sănătate a campionului.