MICHAEL SCHUMACHER, veste teribilă pentru familie şi fani

MICHAEL SCHUMACHER ar putea avea nevoie de câteva luni pentru a se trezi din coma indusă de medici, potrivit tabloidului Daily Mail. În plus, nu există garanţii că acesta îşi va reveni complet după accident, susţin medicii.

02 feb. 2014, 12:27
MICHAEL SCHUMACHER, veste teribilă pentru familie şi fani

MICHAEL SCHUMACHER este scos treptat din coma artificială indusă de medici după teribilul accident de schi. Experţii susţin, potrivit Daily Mail, că nu este nicio garanţie că revenirea va fi completă. Scoaterea din comă ar putea dura săptămâni şi chiar luni, după ce multiplul campion de Formula 1 a stat aproape cinci săptămâni în comă indusă. 

În paralel, medicii vor extinde testele pentru verificarea reflexelor lui Michael Scumacher. Nu este încă sigur că nervii care duc semnalul la creier şi înapoi la muşchi funcţionează. În fiecare zi, Scg’humacher are parte de masaj pentru muşchii şi articulaţiile atrofiate de cele 45 de zile de comă. 

Michael Schumacher, aflat în comă indusă într-un spital din Grenoble, reuşeşte să „răspundă la comenzi simple” şi ar fi clipit, anunţă, vineri, Sky News.

Michael Schumacher ar fi reuşit să clipească, în timpul testării reflexelor de către medicul Emmanuel Gay, scrie Sky News.

„După ce s-a redus gradat sedarea pacientului, echipa profesorului Emmanuel Gay a efectuat teste neurologice începând de luni. În timpul acestei prime faze, pacientul a clipit”, a notat Sky News, citând surse care susţin că Schumacher a „răspuns la comenzi”.

Joi, purtătorul de cuvânt al septuplului campion mondial de Formula 1, Sabine Kehm, a anunţat că sedativele administrate lui Michael Schumacher au fost diminuate pentru a permite începerea unui proces de trezire, care ar putea dura mult timp.

La o lună de la gravul accident suferit de Michael Schumacher la schi, în staţiunea franceză Meribel, fostul pilot se află în continuare la terapie intensivă în spitalul din Grenoble.

Michael Schumacher, 45 de ani, a fost rănit grav într-un accident de schi, la 29 decembrie, în staţiunea franceză Meribel. Germanul a fost operat până acum de două ori, fiind în comă indusă de la internarea sa într-un spital din Grenoble.