Michelle Obama a vizitat trupele americane din Qatar: Băieţi, faceţi o treabă dificilă

Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Michelle Obama, a vizitat marți baza aeriană al-Udeid, din apropiere de Doha, în Qatar, folosită pentru operațiunile armatei americane împotriva jihadiștilor în Siria și Irak.

04 nov. 2015, 08:40
Michelle Obama a vizitat trupele americane din Qatar: Băieţi, faceţi o treabă dificilă

Zece mii de militari sunt staționați la baza americană al-Udeid, sediul Centcom-ului american, comandamentul militar pentru Orientul Mijlociu. Această bază este folosită de avioanele armatei americane care desfășoară atacuri împotriva grupării jihadiste Statul Islamic în Siria și Irak, în cadrul coaliției conduse de SUA.

Michelle Obama se află de luni la Doha în cadrul unui turneu de șapte zile în Qatar și Iordania, care ca scop promovarea accesului fetelor la educație. Înainte de vizita la bază, ea s-a întâlnit cu emirul Qatarului, șeicul Tamim ben Hamad Al-Thani, informează Agerpres.

Într-un mesaj electronic transmis înainte de începerea vizitei, Prima Doamnă a subliniat că 62 de milioane de fete din întreaga lume nu merg la școală, făcând în special apel la „abrogarea legilor și practicilor care le reduc pe femei la tăcere, le dezonorează și le brutalizează”.

Ea urmează să participe miercuri la Doha la un summit mondial privind inovația în educație, după care se va deplasa în Iordania. În această țară, Michelle Obama va vizita o școală construită cu sprijinul tehnic și financiar al agenției americane de ajutor USAID.

Din cauza conflictului din Siria vecină, numeroase școli din Iordania găzduiesc elevi sirieni în clasele lor.