Michelle Obama, în Cartea Recordurilor

"Prima Doamnă" a Statelor Unite a reuşit să spargă recordul celui mai mare număr de participanţi  în 24 de ore la săriturile  jumping jacks.

12 dec. 2011, 21:35
Michelle Obama, în Cartea Recordurilor

Soţia preşedintelui american pariase, în octombrie, că va reuşi să doboare acest record. Luni, ea şi-a  anunţat prin e-mail victoria, spunând că a reuşit să strângă 300.265 de persoane care s-au succedat, în 24 de ore, la aceste sărituri, informează San Francisco Chronicle.
Pentru a-şi atinge scopul, Michelle a convins mai întâi aproximativ 400 de elevi din şcoli elementare şi gimnazii din Washington, pe care i-a invitat în curtea Casei Albe, în partea de sud. Ca să fie şi mai convingătoare, ea s-a aflat în mijlocul grupului, dând startul săriturilor împreună cu ei.
Evenimentul a fost organizat de revista National Geographic Kids, care a spijinit iniţiativa  „Let’s Mouve!”, a Primei Doamne” a SUA, pentru viaţă şi alimentaţie sănătoasă.
Jumping jacks constă în sărituri de pe loc, cu depărtarea şi apropierea picioarelor, simultan cu mişcarea şi coborârea braţelor în lateral şi deasupra capului. Aceste exerciţii sunt benefice pentru inimă şi pentru întregul organism.