Mici din carne tocată amestec porc și vită, cu E-Coli. Inspectorii sunt în alertă

Inspectorii sanitar-veterinari tulceni i-au sesizat pe colegii lor din județul Brăila pentru a verifica un producător de carne tocată în care a fost confirmată prezența bacteriei Escherichia Coli (E-Coli) verotoxigenă.

06 dec. 2016, 09:04
Mici din carne tocată amestec porc și vită, cu E-Coli. Inspectorii sunt în alertă

Directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Tulcea, Mitică Tuchilă, a declarat că în perioada august-noiembrie, în cadrul analizelor efectuate conform Planului național de control pentru determinarea prevalenței E-Coli verotoxigenă în produsele de origine animală, în carnea comercializată de un supermarket din municipiu a fost confirmată prezența E-Coli în mici din carne tocată amestec porc și vită.

„În perioada 2 august — 9 noiembrie, trei buletine de analiză au fost pozitive la E/Coli la probe prelevate din mici carne tocată porc și vită, produs comercializat într-un supermarket. Imediat după analizele de laborator, serviciul de specialitate din DSVSA a verificat stocurile supermarketului și a constatat că produsul nu mai există”, a afirmat directorul DSVSA, potrivit Agerpres.

În urma efectuării trasabilității produsului, medicii veterinari tulceni au constatat că acesta provenea de la un producător din Brăila, motiv pentru care i-au informat pe colegii din județul vecin.

Aceasta a fost cea de-a doua informare remisă în acest semestru de DSVSA Tulcea instituției omoloage din Brăila, după ce în luna septembrie medicii veterinari din județ au constatat prezența E-Coli într-un sortiment de cârnați subțiri comercializați într-un supermarket din municipiu, produs în județul Brăila.