Mick Schumacher, fiul legendarului Michael, va pilota în premieră un monopost F1 Mercedes

Mick Schumacher, fiul septuplului campion mondial Michael Schumacher, va pilota în premieră un monopost Mercedes într-un test de Formula 1, miercurea viitoare.

31 mai 2023, 17:20
Mick Schumacher, fiul legendarului Michael, va pilota în premieră un monopost F1 Mercedes

Pilotul de rezervă al constructorului german, care s-a despărţit anul trecut de echipa americană Haas, după două sezoane în Marele Circ, va testa monopostul Mercedes pentru producătorul de pneuri Pirelli, pe circuitul de la Barcelona.

Mick Schumcher s-a aflat anterior la volanul monopostului Mercedes doar în simulatoare.

Britanicul Lewis Hamilton, care are la rândul său în palmares şapte titluri mondiale, şi compatriotul său George Russell sunt cei doi piloţi principali ai Mercedes şi vor rula pe aceeaşi pistă de la Barcelona în acest weekend, cu ocazia Marelui Premiu de Formula 1 al Spaniei.

Pilotul german începe să calce pe urmele tatălui său, Michael Schumacher, care a pilotat pentru Mercedes la revenirea sa în Formula 1, între 2010 și 2012.

Într-un interviu recent, marele Bernie Ecclestone, foarte apropiat de Michael Schumacher, s-a declarat optimist în ce priveşte viitorul lui Mick în Formula 1.

„Vom vedea ce se va întâmpla. Poate că îşi va găsi drumul. Nu cred că trebuie să înveţe prea multe. Trebuie doar să simtă că este dorit în echipă, să se ridice la nivelul aşteptărilor şi să se simtă şi el confortabil”, a spus Ecclestone.

Citeşte şi: Lovitură de teatru în cazul de dopaj al Simonei Halep. Anunţul cu care Patrick Mouratoglou schimbă tot ce se credea până acum